4 momenten waarop je wél mag snoepen

header haribo

Soms mag het wel even…

Ken je dat, van die momenten dat je echt even zin hebt in een snoepje? Het smaakt niet alleen lekker, maar het helpt je ook bij verveling, boosheid of stress. En zelfs als je dan maar één snoepje wilde nemen, is toch ineens de hele zak leeg. Gelukkig zijn er momenten waarop dat niet erg is.

Onze tip: Haribo Bananas is het klassieke snoepje met de heerlijke bananensmaak.

Wanneer mag je snoepen?

Snoepen is ongezond, dat is wat je vaak hoort. En zoals zoveel is ‘te’ veel of vaak snoepen ook zeker niet goed voor je, maar af en toe mag het best. Bijvoorbeeld op deze momenten:

1 - Iets lekkers eten ontspant. Bij lekker eten komt endorfine vrij in je hersenen. Van dit stofje word je heerlijk rustig. Als je druk, boos of emotioneel bent, kan het je daarom helpen. Het pakt natuurlijk niet de oorzaak aan, maar je voelt je wel even wat beter.

2 - Heb je het druk op je werk of op school? Iedereen kent wel van die stressvolle momenten en periodes. Een lekker snoepje kan je dan helpen om met de spanning om te gaan. Het suiker in snoepjes activeert namelijk het hormoon dopamine in je hersenen. Dit vermindert de spanning in tijden van stress. Een nadeel, dit effect is helaas maar tijdelijk.

3 - Het perfecte moment om te snoepen is na het sporten. En dat is echt waar! Het voelt misschien gek als je net hard je best hebt gedaan om al die calorieën te verbranden, maar een snoepje helpt je spieren om sneller te herstellen. In snoepjes zitten namelijk snelle suikers die na het sporten in je spieren worden opgeslagen als glycogeen. Dit zorgt voor een langdurige opslag van energie in je spieren.

4 - Ben je net gedumpt door je (grote) liefde? Dan mag je best even een paar dagen eten waar je zin in hebt. Haal dus je favoriete snoep in huis, nodig je vriendinnen uit en lucht je hart. Geloof ons, dat helpt echt! Natuurlijk is het na die paar dagen goed om weer je normale eetritme op te pakken.

rondsfeerbeeld haribo

Wat is jouw favoriete snoepje?

Even eerlijk, als je snoept, welk snoepje is dan je favoriet? Iedereen heeft er wel één. Zo’n snoepje dat je niet kan weerstaan en waar je altijd zin in hebt. Haal daarom nu snel jouw favoriete snoepje in huis! Er komt vast binnenkort wel een moment waarop het mag.

Bekijk uit de categorie Foods & Drinks ook:

Reageer