Hoe een beeldschermbril kan helpen bij blauw licht

Header Beeldschermbril

Is blauw licht echt schadelijk?

Als je ‘s avonds laat een boek leest, val je daarbij sneller in slaap dan wanneer je in bed nog “even” gaat Netflixen. Het kan zijn dat je boek niet spannend genoeg is, maar er is een meer voor de hand liggende reden: blauw licht. Je hoort steeds vaker over de risico’s van blauw licht. Hoe zit dat precies? En hoe beschermt een bril met een blauw licht filter je daartegen?

Onze tip: De Rtrn Beeldschermbril is speciaal ontworpen voor mensen die dagelijks veel tijd achter hun smartphone, tablet, computer en LED/LCD-scherm doorbrengen. De bril is geschikt om te dragen tijdens het werk, thuis, om tv te kijken en zelfs tijdens het spelen van videogames. De bril heeft een speciaal filter voor blauw licht.

Wat is blauw licht?

Blauw licht zit in daglicht en speelt een belangrijke rol bij je slaapritme. Het licht remt namelijk de productie van melatonine, ook wel het slaaphormoon genoemd. Je voelt je daarom overdag wakker en alert. Als het ’s avonds donker wordt maakt je lichaam weer meer melatonine aan en voel je je moe en slaperig.

Wat is het probleem met blauw licht?

Blauw licht in daglicht is geen probleem. Het is juist iets dat je nodig hebt; je wilt overdag immers wakker en alert zijn. Maar naast natuurlijk blauw licht is er tegenwoordig ook veel onnatuurlijk blauw licht. Moderne led-tv's, smartphones en de iPads zenden veel onnatuurlijk blauw licht uit.

Dit onnatuurlijke blauwe licht vormt wél een probleem. Met name als je er ’s avonds rechtstreeks naar kijkt. Wie ’s avond te lang in blauw licht tuurt, heeft minder melatonine in zijn bloed. Dit zorgt ervoor dat je wakker blijft, terwijl het eigenlijk tijd is om te slapen. Hoe langer je kijkt en hoe korter de afstand naar de lichtbron, hoe groter het effect. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat blauw licht op deze manier je biologische klok in de war brengt.

Sfeerbeeld Beeldschermbril

Waarom een blauwlichtbril helpt!

Een speciale bril met blauw licht filter kan je ogen beschermen tegen de invloed van blauw licht. Zo’n beeldschermbril, ook wel computerbril genoemd, heeft een dun laagje dat het blauwe licht neutraliseert. Het filter helpt ook om branderige, droge ogen en hoofdpijn te voorkomen.

Onze tip: de RTRN Blueblock Beeldschermbril

Op zoek naar een betaalbare en hippe blauwlichtbril? Bij Kruidvat hebben we nu de RTRN Blueblock Beeldschermbril. Deze bril blokkeert het blauwe licht van je tablet, smartphone, computer, laptop en televisie. Zo zorgt de bril ervoor dat je lichaamseigen melatonine-productie niet langer wordt geremd, met als gevolg een beter dag-nachtritme. Ook helpt de bril tegen vermoeide of ‘onrustig’ aanvoelende ogen.

De RTRN Blueblock Beeldschermbril heeft geen leessterkte en is ook geschikt voor kinderen. Je kunt kiezen uit twee moderne monturen.

Bestel jou RTRN Blueblock Beeldschermbril meteen hieronder:

Bekijk uit de categorie Fit ook:

Reageer