Kruidvat Blog

5 tips om coronaproof Oud & Nieuw te vieren

Een onvergetelijke NYE!

3, 2, 1, gelukkig nieuwjaar! Je geeft iedereen drie kussen, proost op het nieuwe jaar en gaat naar buiten om het vuurwerk te bekijken. Klinkt goed, hè? Dit jaar zal het helaas anders zijn, maar dat hoeft Oud & Nieuw niet minder leuk te maken. Met deze tips sluit je 2020 goed af en begin je enthousiast aan het nieuwe jaar.

Tip 1: digitaal Oud & Nieuw vieren
Wil je met je hele familie of vriendengroep Oud & Nieuw vieren? Doe dat dit jaar dan digitaal! Speel online (bord)spelletjes, wie ben ik (je weet wel, met die briefjes op je voorhoofd), eet samen oliebollen, kijk tegelijkertijd de oudejaarsconference en proost samen om 12 uur op het nieuwe jaar.

Extra tip: wil je 2020 positief afsluiten en het nieuwe jaar goed beginnen? Doe dan een rondje waarin iedereen zegt wat het hoogtepunt van 2020 was (en ja, die zijn er echt wel) en wat de goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn.

Tip 2: Organiseer een NYE pyjamaparty
Wil je toch wat familieleden of vrienden thuis uitnodigen? Hou je dan aan de maatregelen, nodig maximaal twee gasten uit en hou onderling 1,5 meter afstand. Hoe leuk is het om Oud & Nieuw dit jaar in je pyjama te vieren? Je hoeft tenslotte toch niet naar buiten. Trek dus allemaal je foutste pyjama of huispak aan, maak lekker eten en speel Oudhollandse spelletjes.

Tip 3: Romantisch samen Oud & Nieuw vieren
Dit jaar is ook de perfecte gelegenheid om alleen met je partner Oud & Nieuw te vieren. Niemand zal je gek aankijken als je dit gaat doen. Boek bijvoorbeeld samen een hotelletje of blijf lekker thuis en bestel een uitgebreid diner bij een lokaal restaurant.

Extra tip: ga om 12 uur een blokje om. Wandel door de buurt en wens iedereen die je tegenkomt een gelukkig nieuwjaar. En als het helder is, zie je misschien nog wel een vallende ster.

Tip 4: Koop alternatieven voor vuurwerk
Hoort vuurwerk er voor jou om 12 uur toch echt wel bij? Je kunt dan natuurlijk om 12 uur een YouTube-filmpje met vuurwerk opzetten, maar je kunt ook alternatieven voor vuurwerk in huis halen. Sterretjes en knalerwten mogen namelijk wel gewoon en wat dacht je bijvoorbeeld van die confettikanonnen en party poppers? Zo ga je toch nog knallend het nieuwe jaar in!

Tip 5: Was 2020 van je af!
Wil jij 2020 ook zo snel mogelijk vergeten? Was jezelf op Oudejaarsavond of Nieuwjaarsochtend dan met onze Kruidvat Wash Away 2020 douchegels! Hiermee begin je als herboren aan het nieuwe jaar.

close

Previous

Knutselen met kerst: 3 DIY’s
close

Next

4 unieke en persoonlijke valentijnscadeaus