3 tips om duurzaam met je kleding om te gaan

3 tips om duurzaam met je kleding om te gaan - header

Goed voor je kleren én het milieu

Ben jij een echte fashionista en hangt je kast vol met trendy broeken, shirtjes en jurken? Maar vind je het milieu ook belangrijk en wil je graag duurzaam met je kleding omgaan? Dan hebben we hier een aantal handige tips voor je.

1 – Duurzaam wassen en drogen
Hoe vaak was jij je favoriete kleding? Pas als het echt vuil is of elke keer als je het gedragen hebt? Door je kleren te wassen, worden ze schoon maar ook sneller minder mooi. Om je kleding lang mooi te houden, is het daarom goed om ze zo min mogelijk te wassen. En dat bespaart ook energie en water! Is je kleding aan een wasbeurt toe? Hang het dan na het wassen op om te drogen. Een droger verbruikt veel energie en is daarom niet goed voor het milieu.

2 – Gebruik je kleren opnieuw
Zit er een vlek op je shirtje en krijg je deze er niet meer uit? Of is je favoriete jeans wat aan de korte kant? Wees creatief en kijk hoe je je kleding kan hergebruiken. Van een te korte jeans maak je heel eenvoudig een supertof kort broekje door de pijpen eraf te knippen. En als je handig bent met een naaimachine maak je van twee oude shirtjes misschien wel een te gek nieuw shirtje.

Is één van je favoriete kledingstukken verkleurd en vaal geworden? Geef het dan een tweede leven door het te verven. Met textielverf maak je je spijkerbroek weer mooi blauw en geef je dat grauwe, witte shirtje een nieuwe kleur.

rond sfeerbeeld kleding

3 – Geef je kleren een tweede kans
Is een shirtje voor jou te klein of heb je een miskoop gedaan? Maak dan iemand anders blij met jouw kleding. Je ziet steeds meer inzamelpunten voor kleding. Je kleren worden dan uitgezocht en krijgen een tweede kans bij mensen die minder te besteden hebben. Zo maak je met je oude kleding iemand heel blij.

Ook zie je steeds meer tweedehands kledingwinkels. Als je je kleding hier brengt, probeert de winkel het voor jou te verkopen. Die broek die jou toch net niet goed paste is dan misschien wel de perfecte match voor iemand anders. En als je toch in deze winkel bent, struin dan ook zelf eens rond. Wie weet kom je nog wat leuks tegen. Dat is pas duurzaam!

Onze tip: Geef je kleding en ander textiel kleur met de Dylon Jeans Blue Machinewas Textielverf. Je garderobe is pas compleet met een klassieke, goed zittende jeans. Blaas je jeans nieuw leven in en fris de kleur op met Jeans Blue.

Bekijk uit de categorie Fashion ook:

Reageer