Kruidvat Blog

EHBO vallen – Weet jij wat je moet doen

EHBO & vallen: weet jij wat je moet doen?

In Erik Helpt Bezorgde Ouders nodigt de jonge EHBO’er Erik twee ouders uit die niet eerder een EHBO cursus hebben gevolgd. Hij maakt de ouders er met een uniek experiment bewust van hoe weinig ze eigenlijk weten, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Met de online EHBO cursus Baby & Kind van Kruidvat en Rode Kruis leer je hoe je het leven van je kind kunt redden in geval van nood.

In deze aflevering gaan ouders Gallyon en Randy naar het ‘laboratorium’ van Erik. Daar komen ze terecht in een nagebootste situatie van een veelvoorkomend ongeluk met een kind als slachtoffer. Het is de taak van de ouders om aan het kind zo snel en goed mogelijk EHBO te verlenen. Erik kijkt in zijn controlekamer mee en observeert de manier waarop deze ouders helpen.
Aangekomen in het laboratorium blijkt slachtoffer Eddie van een trapje te zijn gevallen. Hij heeft een grote bult op zijn voorhoofd en schaafwonden op zijn armen en benen. Gallyon en Randy blijken vooral met elkaar te overleggen zonder aan Eddie te vragen wat er gebeurd is. Ze besluiten om hem in een stabiele zijligging te leggen. Maar op welke zij moet het slachtoffer dan liggen? En is het eigenlijk wel nodig? Met de bijsluiters van de EHBO kit erbij proberen ze hem zo snel mogelijk te helpen. Randy komt erachter dat hij eigenlijk helemaal niet goed voorbereid is: “Er gaat wel door mijn hoofd: Wat als het mijn eigen kind is? Dan ben ik niet goed voorbereid op een situatie als iets gruwelijk fout gaat.” Kijk mee naar dit experiment!

Wil je de hele cursus EHBO Baby & Kind volgen? Bestel dan jouw online cursus.

close

Vorige

Volg nu de online EHBO-cursus Baby & Kin...
close

Volgende

EHBO Brandwonden – Kijk mee met dit exp...