BLOG Kruidvat

Kruidvat wordt duurzamer, doe er je voordeel mee!

Read time: 2 minutes
Posted on: 30/09/2022

Duurzamer, doe er je voordeel mee!

Bij Kruidvat wordt een duurzamere keuze maken steeds makkelijker. Dat doen we door steeds meer producten duurzamer te maken en de prijzen laag te houden. Want duurzamer hoeft zeker niet duur te zijn. Daarom vind je hier een aantal voorbeelden van duurzamere producten die zeer betaalbaar zijn. Dus, doe er je voordeel mee!

Kruidvat wordt steeds duurzamer

Bij Kruidvat vind je steeds meer producten met duurzamere ingrediënten en/of verpakkingen. Zo verminderen we bijvoorbeeld het gebruik van plastic verpakkingen en bevatten producten steeds meer biologische ingrediënten. En dat is goed voor het milieu! Zo dragen wij ons steentje bij. Maar bij ons betekent dat niet dat deze producten ook duurder zijn. Wij blijven altijd voordelig.

Duurzamer weetje: we stoppen met plastic wegwerptasjes. Dat scheelt miljoenen plastic tasjes per jaar. Bijna 2 vrachtwagens vol! Dus neem vanaf nu je eigen tasje mee. Tas vergeten? Kies dan voor onze herbruikbare shopper van 90% gerecycled plastic of een tasje van gerecycled FSC papier.

5 bewuste(re) keuzes

Duurzamere keuzes maken is makkelijker dan je denkt. Om dat te bewijzen zetten we hier 5 producten op een rijtje die duurzamer zijn en nog steeds heel betaalbaar.

  • Wil je je gezicht reinigen? Kies dan voor onze Kruidvat Natures 100% Cotton Bio wattenschijfjes. Deze wattenschijfjes zijn biologisch en biologisch afbreekbaar. En dat voor maar 1.49 per pak!
  • Voor maar 89 cent was je je haar elke dag met onze Kruidvat Daily Mild Shampoo. De fles van deze shampoo is gemaakt van 100% gerecycled plastic en de dop van 50% gerecycled plastic. Beide zijn 100% recyclebaar. Ook zit er in de shampoo duurzame gecertificeerde palmolie.
  • Onder de douche gebruik je voor 3.49 deze Marcel’s Green Soap Vanilla & Cherry Blossom Shower Bar. De douchebar gaat net zo lang mee als drie flessen douchegel en is 100% plasticvrij. Ook is hij vegan en sulfaatvrij.
  • Wil je je huid verwennen? Was haar dan met Nature Box Argan Oil Douchegel. Deze douchegel is gecertificeerd door Ecocert Greenlife met 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De fles (exclusief dop) is gemaakt van 100% social plastic en 100% recyclebaar.
  • Met onze Kruidvat Medium Tandenborstel help je plastic afval verminderen. Deze tandenborstel is namelijk gemaakt van gerecycled PET-fles materiaal en heeft een uitgehold handvat waardoor 44% plastic wordt bespaard. Voor 1.99 poets je je tanden net zo goed als met een andere handtandenborstel.

En dat is nog lang niet alles! In onze webshop en winkels vind je nog veel meer Natuurlijk & Voordelig producten. Meer weten? Kijk op kruidvat.nl/duurzamerekeuze voor meer informatie.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 14 september 2022