BLOG Kruidvat

Het is tijd! Kruidvat stopt met plastic wegwerptasjes

Read time: 1 minute
Posted on: 30/09/2022

Het is tijd! Kruidvat stopt met plastic wegwerptasjes

Een aantal jaar geleden was het nog heel normaal dat je altijd een plastic tasje kreeg bij je boodschappen. Om dit te beperken, moest je hiervoor gaan betalen. Bij Kruidvat gaan we nu nog een stapje verder en stoppen we helemaal met de verkoop van onze plastic wegwerptasjes. Hier lees je waarom en ontdek je welke alternatieven we voor je hebben. Want bij ons blijf je je tassen voordelig vullen!

Waarom stoppen we met plastic tasjes?

Plastic is niet goed voor het milieu, zeker niet als het er als zwerfafval in terechtkomt. Daarom is het belangrijk om het gebruik van plastic te verminderen. Dat scheelt miljoenen plastic tasjes per jaar. Bijna 2 vrachtwagens vol! Voor ons een goede reden om met alternatieven te komen.

Neem je eigen tasje mee

De beste oplossing is om zelf altijd een boodschappentas mee te nemen. Je hebt vast nog wel wat shoppers of opvouwbare tasjes in de kast liggen. Neem deze mee als je gaat winkelen.

Tip: zorg ervoor dat je altijd een tas in je auto of fietstas hebt liggen, zo heb je er altijd een bij de hand. Ook als je onverwachts inkopen gaat doen.

Of kies voor een van onze duurzamere alternatieven

Ben je je tas vergeten? Of heb je toch meer gekocht dan je van plan was? Dan hebben wij twee opties:

  • In onze winkels koop je voordelig een stevige, herbruikbare shopper die je vaker kunt gebruiken;
  • Of koop een tasje van gerecycled papier.

Onze Kruidvat herbruikbare shopper is een stevige en duurzamere tas. Hij is gemaakt van 90% gerecycled materiaal, waarvan minimaal 5% uit de oceaan is gevist. Gebruik deze tas zo vaak als je kan.

Het papieren tasje is gemaakt van 100% gerecycled FSC papier. Het is klimaatneutraal en de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd. De tas is stevig en daardoor meerdere keren te gebruiken. Daarna gooi je het tasje thuis bij het oud papier waardoor het eenvoudig recyclebaar is.

Fan-TAS-tisch toch?!

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 19 september 2022