Kruidvat Blog

Zo krijg je fleeky mannenwenkbrauwen

Wenkbrauwen man

Mooie wenkbrauwen in een handomdraai

Wenkbrauwen bijwerken, dat is iets voor vrouwen toch? Maar als jouw wenkbrauwen steeds meer op een baard gaan lijken, kan je er beter iets aan doen. Wist je dat je er met verzorgde wenkbrauwen een stuk jonger uitziet? Met dit stappenplan heb je in no time mooie wenkbrauwen. Waar wacht je nog?

De vorm van je wenkbrauwen

Hebben je wenkbrauwen een ongelijkmatige vorm? Dan is het goed om hier wat aan te doen. Nauwkeurig epileren of waxen is niet nodig, maar een simpele trimbeurt geeft je een verzorgde look.

Wat heb je nodig?

  • Pincet
  • Schaar
  • Wenkbrauwkam
  • Eventueel een transparante wenkbrauwgel
Wenkbrauwen man

Aan de slag!

Stap 1: Waar beginnen je wenkbrauwen?

Dit is misschien wel de belangrijkste stap. Staan je wenkbrauweten te dicht bij elkaar of te ver uit elkaar? Pak een potlood of kam en leg deze vanaf de zijkant van je neus recht omhoog. Op dat punt moet je wenkbrauw beginnen.

Stap 2: Waar eindigen je wenkbrauwen?

Pak nog een keer het potlood of de kam en leg deze vanaf je neusbrug naar je buitenste ooghoek. Zo zie je waar je wenkbrauwen horen te eindigen.

Stap 3: Pak die unibrow aan!

Lijkt het alsof je één grote wenkbrauw hebt? Leg het pincet dan maar vast klaar. Reinig je gezicht en zorg voor een spiegel en goede verlichting. Zie je haartjes die niet binnen de grenzen van je wenkbrauw horen? Trek ze er dan uit met een pincet. Auw? De eerste haartjes zijn pijnlijk, maar het gevoel went.

Stap 4: Werk het gebied onder je wenkbrauwen bij

Bekijk de onderkant van je wenkbrauwen. Zijn er haartjes die er niet horen? Trek deze er dan uit. Let goed op, want je bent snel geneigd om er te veel uit te trekken. Minder is meestal beter. Beter later nog een keer bijwerken dan met te dunne wenkbrauwen de deur uit moeten.

Stap 5: Borstel je wenkbrauwen

De onderkant ziet er nu netjes uit. Tijd om de lange haartjes in te korten. Borstel je wenkbrauwen tegen de haargroei in. Zo komen ze als het ware rechtop te staan.

Stap 6: Knip te lange haartjes af

Knip met een kleine schaar de te lange haartjes af. Borstel de haartjes daarna weer in model. Wil je dat je wenkbrauwen de hele dag mooi op hun plek blijven? Fixeer ze dan met een transparante wenkbrauwgel. Zo simpel is het!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Wat is vegan cosmetica?
close

Next Article

Zo houd je jouw kleding lang mooi