BLOG Kruidvat

Welke lipstick past bij jou? 4 handige tips

Read time: 2 minutes
Posted on: 26/06/2021

Let’s make up for last year en laat je lippen weer voor je spreken!

Het afgelopen jaar zijn we er weinig op uit geweest. Maar gelukkig mogen we weer! En dat betekent dat je je ook weer mooi kan maken voor een date night of dagje festival. Zelfs je lippen mogen weer van zich laten spreken, want dat mondkapje is op nog maar weinig plekken verplicht. Lees daarom nu onze 4 tips voor prachtige lippen en ontdek welke lipstick bij jou past.

1 – Kies de kleur lipstick waar jij blij van wordt
Welke lipstickkleur het best bij je staat, heeft te maken met een aantal factoren, zoals de kleur van je haar en de kenmerken van de lipstick. Natuurlijk is het ook een kwestie van smaak. Probeer daarom verschillende kleuren uit en ontdek wat jouw ultieme kleurknaller is.

2 – Laat je lipstick met je haarkleur matchen
Gebruik je haarkleur om een lipstickkleur te kiezen. Bij licht haar kun je vaak lichtere tinten lipstick zoals roze beter hebben. Heb je bruin haar? Dan passen bruine tinten beter bij jou. Natuurlijke tinten zoals koper en brons staan vooral goed bij rossig haar, terwijl harde tinten als fel rood vaak goed staan bij zwart of donker haar.

3 – Een langhoudende of verzorgende lipstick?
Eén van de grootste verschillen in lipsticks is die tussen langhoudende en verzorgende lipsticks. Langhoudende lipsticks blijven vaak de hele dag zitten terwijl je een verzorgende lipstick bijvoorbeeld bij moet werken na een vettige maaltijd.

Fans van een langhoudende lipstick zullen je vertellen dat het grootste voordeel voor hen is dat ze zich niet druk hoeven maken over de lipstick. Ze brengen hem in de ochtend aan en zijn klaar voor de dag. Als ze droge lippen krijgen, gebruiken ze een transparante balsem om hun lippen te hydrateren. Een verzorgende lipstick heeft vaak oliën of vitamines verwerkt in de formule waardoor je lippen gekleurd én verzorgd worden.

4 – A pop of colour vs. de nude lipstick
Een kleurstatement maakt je look af en laat een onvergetelijke indruk achter. Bij een zwarte outfit legt een felle lipkleur het accent op je gezicht. Aan de andere kant kun je een kleurrijke outfit ook versterken met een kleuraccent. Alles kan en mag.

Een nude lipstick is de little black dress van jouw make-uptas. De kleur is enorm veelzijdig en kan dus altijd en overal. Van een brunch met vriendinnen tot een avondje op de bank met een geliefde. Een nude lipstick egaliseert je lipkleur en -textuur waardoor jouw lippen er verzorgd uitzien. Daarnaast definieer je je lippen doordat je het kleurverschil tussen de lipkleur en je huid versterkt.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Collageenpeptiden: onmisbaar in je huidverzor...
close

Next

Maak je op voor alles dat je hebt gemist!