BLOG Kruidvat

Help! Welke oogschaduw moet ik kiezen

Welke oogschaduw

Kies de oogschaduw die bij jou past

Er zijn zoveel soorten oogschaduw, dat het soms lastig kiezen is. Ga je voor de bekende weg met een poederoogschaduw, voor een oogschaduw on the go of voor glamouroogschaduw met glitters? We hebben alle oogschaduw voor je op een rijtje gezet. Welkom in de wereld van de oogschaduw!

De bekende weg

Poederoogschaduw is de meest bekende en populaire soort oogschaduw. Poeder vlekt bijna niet en blijft de hele dag goed zitten. Er zijn allerlei kleuren, met en zonder glitters en in vaste of losse vorm. Met de vaste vorm is goed te werken. De vaste oogschaduwpoeder kun je makkelijk mengen, maar deze heeft een minder sterk pigment dan de losse vorm. De losse vorm heeft sterkere kleuren, maar deze is moeilijker te mengen en blijft minder goed zitten. Tip: Met de nieuwe My Must Haves van Essence stel je je eigen oogschaduwpalet samen. Doe bijvoorbeeld de kleuren Cotton Candy en Raspberry Frosting in het My Must Haves Of My Most Loved Colours Oogschaduwpalet.

Crème is not hot

Crèmige waterproof oogschaduw is echt uit. Het nadeel van crèmeoogschaduw was dat deze zich snel ophoopte op het ooglid. Wil je een waterproof oogschaduw? Dan kun je je oogmake-up het beste longlasting maken met een fixing spray. Gebruik bijvoorbeeld Mua Pro-Base Fixing Mist of de matterende MUA Pro Base Mattifying Fixing Mist.

On the go

Oogschaduwpennen bestaan uit een crèmige formule en zijn ideaal voor onderweg. Breng de kleur direct met de punt van pen op je ooglid aan en perfectioneer deze met je vinger. De pennen zijn een goed alternatief voor poederoogschaduw als je een droge huid hebt. Voor een vette huid is de oogschaduwpen minder geschikt. Eén van onze favorieten is de Catrice Eye’Matic 060 Lavender McQueen Eyepowder Pen.

Welke oogschaduw kiezen

Ga voor glamour!

Glitters geven vaak net dat beetje extra aan je look. Soms zijn de glitters in de oogschaduw verwerkt, maar er zijn ook losse glitters te koop. Deze zijn speciaal ontworpen voor je oogleden. Doe wat vaseline op je ooglid en druk de glitters met een oogschaduwkwastje op de huid. De vaseline werkt als lijm en zorgt dat de glitters goed blijven zitten. Super leuk voor een feestje of avond uit!

Mix & match

Oogschaduwpaletten zijn er in allerlei kleuren. Ideaal! Kleinere oogschaduwpaletten bestaan uit kleuren die goed bij elkaar passen, terwijl grotere je de kans geven om met verschillende kleuren te experimenteren. We zijn zelf erg fan van het Mua Undress Me Too Oogschaduw Palet met 12 warme en tijdloze kleuren en het MUA Elysium Eyeshadow Palette met een combinatie van matte en glanzende oogschaduw. Weten hoe je oogschaduw het beste gebruikt? Lees dan ons oogschaduwstappenplan.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Catrice Prime and Fine Transformer Drops R...
close

Next

Zo breng je oogschaduw aan