BLOG Kruidvat

Neusharen verwijderen? Dit zijn de beste methoden

Leestijd: 6 minuten
Geplaatst op: 06/12/2022

Neusharen verwijderen? Dit zijn de beste methoden

Je kijkt in de spiegel en dan zie je het: neusharen! Neusharen verdienen niet echt de schoonheidsprijs, maar we hebben ze allemaal. In deze BLOG praten we je bij over de functie van die neusharen én hoe je ze het beste en veilig kan verwijderen.

De functie van neushaar

Ze zijn misschien niet zo aantrekkelijk, maar net zoals elk onderdeel van je lichaam hebben ook neusharen een belangrijke functie. Neusharen zijn namelijk de eerste beschermingsbarrière om vuil, stof en bacteriën buiten je neusholte te houden. Je neusharen filteren dus eigenlijk de lucht die je inademt en naar je longen toe gaat. Zo blijven je longen schoon en ben je minder vatbaar voor infecties en ziektes. 

Neushaar bij vrouwen

Vrouwen hebben over het algemeen minder last van lange neusharen dan mannen, maar kunnen hier alsnog last van krijgen. Vooral op latere leeftijd kan je als vrouw last krijgen van lange neusharen.

Neushaar bij mannen

Mannen krijgen vaker als vrouwen last van ongewenst gezichtshaar. Mannen hebben namelijk naast die lange neusharen ook vaker last van haar op hun oren en weelderige wenkbrauwen.

Waarom groeien neusharen zo snel?

Neushaar is eigenlijk niet anders dan het haar dat op je hoofd groeit. Bij de een is het dikker of juist dunner, langer of korter en bij de een groeit het veel sneller als bij de ander. Voor neushaar geldt over het algemeen dat het niet langer dan een halve tot hele centimeter wordt, maar dat verschilt dus per persoon. 

Is neushaar verwijderen gevaarlijk?

Neushaar verwijderen is niet per se gevaarlijk, mits je de juiste producten hiervoor gebruikt. Houd er wel rekening mee dat je neusharen een functie hebben. Je neusharen houden stof, vuil en bacteriën tegen. Als je je neushaar helemaal weghaalt wordt het niet meer tegengehouden in je neusholte en kunnen stof, vuil en bacteriën, zoals virussen, sneller je longen en je lichaam binnenkomen. Je kan dus vatbaarder worden voor infecties of ziektes.

Je neushaar bijhouden is een betere optie dan het volledig weg te halen. Zo heb je geen last van die lange uitstekende haren uit je neus, maar blijft je lichaam beschermd tegen die kleine deeltjes uit de lucht.

Neusharen verwijderen

Er zijn verschillende methodes om ongewenst neushaar te verwijderen. Neusharen verwijderen kan op de volgende manieren:

  • Neushaar trimmen
  • Neushaar waxen
  • Neushaar knippen
  • Neushaar epileren

Neushaar trimmen

Dit is misschien wel de meeste populaire en aanbevolen methode. Neushaar trimmen is namelijk pijnloos en snel gedaan. Neushaartrimmers worden ook steeds populairder en zijn daardoor bijna overal te koop.

Het nadeel is dan wel meteen dat je een (multifunctionele) neushaartrimmer duur kan zijn. De Braun neustrimmer uit ons assortiment is een voordelige optie. Bovendien is hij ook ideaal om weeldigere oorhaartjes en wenkbrauwen mee te trimmen. Een nadeel van je neushaar trimmen is dat je neushaar wat sneller terug groeit. Je moet het dus wel blijven bijhouden.

Neushaar waxen

Dit is een methode die je veel langs ziet komen op social media. Het waxen of harsen van je neushaar heeft als groot voordeel dat je neushaar voor een langere tijd wegblijft.

Het nadeel van harsen is dat het best wel pijnlijk kan zijn, omdat je de haartjes met wortel en al eruit trekt. Ook moet je oppassen dat je de wax niet te heet maakt, anders kan je de binnenkant van je neus verbranden.

Neushaar knippen

Je neushaar knippen is net zoals je neushaar trimmen een fijne oplossing voor het bijhouden van je neushaar. Een klein neushaarschaartje is het enige wat je nodig hebt en daarmee ook meteen een fijne goedkope optie.  

Zorg dat zo’n schaartje goed gedesinfecteerd is. Een nadeel kan zijn dat je jezelf kan verwonden met het schaartje. Let daarom extra goed op wanneer je met het schaartje in je neus zit.

Neushaar epileren

Van alle opties is dit misschien wel de pijnlijkste, maar je neusharen blijven wel lang weg. Net zoals bij het waxen worden de neusharen met haarzakje en al verwijderd. Hierdoor groeien ze minder snel terug. Kies bijvoorbeeld een van de epileertangen van Tweezerman.

Het nadeel is wel dat je hier wat langer mee bezig bent, omdat je de haren stuk voor stuk uit je neus moet trekken. Daarbij is het volledig weghalen van je neushaar niet wenselijk, omdat je op deze manier de natuurlijk beschermlaag uit je neusholte verwijdert.

Een neus zonder zichtbare haartjes!

Je weet nu welke methodes er zijn om je neushaar te verwijderen, maar wees wel lief voor ze. Je neusharen zijn de eerste barrière om viezigheid buiten de deur te houden. Het volledig verwijderen van neushaar is wel effectief, maar dus niet heel wenselijk. Investeer in een goede trimmer of veilig neusschaartje en maak het een onderdeel van je wekelijkse ochtend- of avondroutine.

Ben je benieuwd naar al onze producten die je kunnen helpen bij het verwijderen van neushaar? Neem dan een kijkje in onze webshop of ga naar een van onze winkels.

Disclaimer:

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 06 december 2022

close

Previous

De perfecte feestlook binnen handbereik met B...
close

Next

Klaar voor de feestdagen? Ontdek Zenner Loves...