Kruidvat Blog

Welke make-up past het beste bij een droge huid?

Welke make-up past het beste bij je droge huid header

Wat heeft je droge huid nodig?

Heb jij een droge huid? Dan is het belangrijk dat je gezichtsverzorgingsproducten en make-up gebruikt die bij jouw huidtype passen. We vertellen je hier welke producten goed zijn voor je droge huid en hoe je het meeste uit je make-up haalt én goed om je kwetsbare huid denkt. Onze tip: een blending sponge is extra zacht voor een droge huid, waardoor je je foundation egaal aan kunt brengen.

Wat is een droge huid?

Een droge huid voelt, hoe kan het ook anders, vaak droog aan. Ze voelt trekkerig en is soms ook wat schilferig. Een droge huid kan soms gaan jeuken en rood zijn. En dat voelt niet fijn. Deze droogheid ontstaat door een tekort aan vet of talg. Je gezicht schoonmaken met water en zeep is dan ook echt een no go. Dit droogt je huid alleen nog maar verder uit. Het vetlaagje spoelt dan als het ware van je huid af. Het is daarom belangrijk om producten te gebruiken die bij je droge huid passen.

De beste verzorging en reiniging voor je droge huid

Onze beste tip bij een droge huid? Drink voldoende water. Echte schoonheid komt namelijk van binnenuit. Maar ook van buitenaf is het belangrijk om goed voor je droge huid te zorgen. Een droge huid smeekt om goede hydratie. Kies dus voor verzorgings- en reinigingsproducten die je huid goed hydrateren, voeden en verzorgen. Let daarbij op het volgende:

 • Reinig je huid aan het eind van elke dag goed. Gebruik hiervoor geen reinigingsmousse of -gel, want deze producten drogen je huid alleen maar meer uit. Kies liever voor een reinigingsolie of micellair reinigingswater. Ze reinigen je huid niet alleen, maar hydrateren haar ook.
 • Gebruik elke ochtend en avond een dag- en nachtcrème speciaal voor je droge huid. Heb je een extreem droge huid? Breng dan voor je je dagcrème aanbrengt een hydraterend serum aan.
 • Is de huid onder en rond je ogen droog? Breng dan elke dag een hydraterende en verzorgende oogcrème aan.
 • Wil je je droge huid een extra boost geven? Gebruik dan elke week een hydraterend gezichtsmasker om je gezichtshuid in goede conditie te houden.

In de winter voelt je huid vaak droger en trekkeriger aan dan in de zomer. De kou brengt een wat drogere lucht met zich mee en ook binnen daalt de luchtvochtigheid doordat je de verwarming hoger zet. Het is daarom in dit seizoen nóg belangrijker om goed voor je huid te zorgen.

De beste make-up voor je droge huid

Hou jij bij het aanbrengen van je make-up al rekening met je droge huid? Nee? Dan is het goed om daar vandaag nog mee te beginnen. Wees niet bang, je mag nog gewoon make-up blijven gebruiken. Maar met wat kleine aanpassingen ga je voor een mooie look én verzorg je je droge huid:

 • Wil je foundation aanbrengen? Vergeet dan niet om eerst een vochtinbrengende primer op je huid aan te brengen. Je huid neemt hierdoor vocht beter op en dit voorkomt droge plekjes op je gezicht.
 • Gebruik je concealer? Breng dan eerst een voedende oogcrème aan onder je ogen. De huid onder je ogen wordt anders snel droog.
 • Heb je droge plekjes op je gezicht? Kies dan voor een hydraterende foundation speciaal voor de droge huid. Als je dit niet doet, vallen de droge plekjes extra op.
 • Breng je make-up aan met een make-upkwast of -spons en niet met je vingers. Je vingers nemen namelijk het vocht weer op dat je net op je huid hebt gesmeerd.
 • Breng je foundation met een blending sponge aan op je droge huid. Deze is zacht voor je gezicht. Breng de foundation hiermee deppend aan en probeer niet te vegen. Door te vegen krijg je namelijk sneller droge velletjes op je gezicht.
 • Gebruik geen make-up op poederbasis. Deze make-up absorbeert vocht en laat je huid nog droger lijken.
 • Vergeet niet om ook goed voor je lippen te zorgen. Zorg dat je altijd een hydraterende lippenbalsem bij de hand hebt, eventueel met een mooi kleurtje. Zo voorkom je dat je lippen teveel uitdrogen.

Ben je benieuwd naar ons hele make-up assortiment? Ga dan naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

3 leuke manieren om een sjaal in je haar te d...
close

Next Article

Het einde van de foundation frenzy, vanaf nu ...