BLOG Kruidvat

Dit is waarom een primer onder je oogschaduw onmisbaar is

Read time: 3 minutes
Posted on: 10/06/2019
header primer

Eye primers: de perfécte basis voor je oogschaduw

Wil je dat je oogmake-up net zo lang blijft zitten als je feestje duurt? Lees dan onze tips om ervoor te zorgen dat je long lasting oogschaduw ook echt lang blijft zitten. Er is wat voorbereiding nodig, maar het resultaat mag er zijn! Het begint allemaal met de juiste basis: een oogschaduwprimer of een oogschaduwbasis. Nieuwsgierig geworden naar het hele Primer assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Onze tip: Creëer een mooie, vlekkeloze basis met de MUA Professional Enhancing Eyeshadow Primer. Breng eerst de primer aan en dan je oogschaduw. Je oogschaduw blijft zo langer mooi.

De juiste basis voor je oogmake-up

De huid rondom je ogen produceert vetten. Door dit olieachtige laagje hecht je oogmake-up minder goed, waardoor deze na verloop van tijd vervaagt of uitloopt. Dit voorkom je met een laagje oogschaduwprimer of oogschaduwbasis onder je oogschaduw of oogpotlood. Hier lees je wat dit voor je doet en wat het verschil is tussen deze twee producten. De namen worden namelijk vaak door elkaar gebruikt, maar er zijn toch echt verschillen.

Wat doet een oogschaduwprimer?

Eye primers creëren een egale basis voor je oogschaduw. Primers vullen de poriën en lijntjes rond je ogen als het ware op, zodat je make-up hier niet in kan gaan zitten. Bovendien absorberen ze de oliën die je huid in de loop van de dag produceert. Dit verkleint de kans op vervagen en uitlopen. Een primer zorgt er dus vooral voor dat je oogmake-up langer blijft zitten.

Wat doet een oogschaduwbasis?

Een oogschaduwbasis zorgt er in de eerste plaats voor dat je oogschaduw beter ‘pakt’. Maar hij doet meer: een eyeshadow base maakt ook dat de kleur van je oogschaduw intenser en levendiger wordt. Er bestaan ook hybride formules, die primer en base in één zijn: zo heb je het beste van twee werelden. Tip: Krijg je het advies om een concealer of foundation aan te brengen als primer of basis onder je oogmake-up? Niet doen! Deze producten zorgen in het begin wel voor een goede hechting, maar na een tijdje zorgen de olieachtige bestanddelen er toch voor dat je make-up verschuift.

Hoe breng je de perfecte oogschaduwbasis aan?

1 – Heb je een vette of glimmende huid? Veeg dan eerst het overtollige vet van je huid met een wattenschijfje voordat je een primer of base aanbrengt. 2 – Breng het product aan met je vingers of met een applicator, vergelijkbaar met die van een lipgloss. Voor producten in crèmevorm is een kwast met synthetische haren ideaal. 3 – Less is more. Gebruik niet te veel primer of oogschaduwbasis. Hoe meer je gebruikt, hoe korter je oogmake-up blijft zitten. 4 – Breng ook wat primer aan op de huid boven je bewegende ooglid en op de huid onder je ogen. 5 – Hoe lichter de basiskleur, hoe lichter de oogschaduw uitvalt die je eroverheen aanbrengt. De keuze voor een lichte of donkere basis hangt dus af van het effect dat je wil bereiken.

Welke eye primer of oogschaduwbasis kies je?

Je hebt eye primers en oogschaduwbasissen in allerlei vormen: potloden, sticks, crèmes, vloeibaar of vast. Primers zijn meestal wit of huidkleurig en zijn onzichtbaar na het aanbrengen. Een oogschaduwbasis is juist wel zichtbaar op je huid, omdat hij de kleur van je oogschaduw moet versterken.

rondsfeerbeeld primer

We hadden het hierboven al over hybride producten die het beste van de primer en van de oogschaduwbasis verenigen. De Bourjois 24H Long Lasting Eye Shadow Base Eye Primer is zo’n handige tussenvorm. De eye primer en eyeshadow base in één geeft een transparante en natuurlijke finish aan je oogschaduw. De basis is waterproof en blijft tot wel 24 uur lang zitten. De MUA Professional Enhancing Eyeshadow Primer, ook met handige applicator, creëert een mooie, vlekkeloze basis voor je oogschaduw. Heb je een vette huid? Dan is de olievrije Mua Pro Base Oil Free Primer ideaal. De formule op waterbasis creëert een zachte basis voor je make-up en is zelfs zonder make-up te dragen, voor een frisse look. Ben jij fan van make-up in stickvorm? De MUA Pro Base Prep Stick werkt als een primer, maar dan in de vorm van een stick. Hiermee vul je fijne lijntjes en verklein je je poriën. De stick zorgt voor een perfecte basis voor het aanbrengen van je make-up.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Wat is de beste eyeliner voor jou?
close

Next

3 leuke manieren om een sjaal in je haar te d...