BLOG Kruidvat

De hele dag zwemmen en toch je make-up perfect houden? Het kan!

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 21/06/2020

De geheimen van onderwatermake-up

Bij make-up en zwemmen denk je waarschijnlijk aan mascara die over je wangen druipt. Maar er zijn technieken om je make-up volledig watervast aan te brengen. Wil je meer weten? Hier onthullen we onze geheimen.

Heerlijke zomerdagen aan het strand en zwembad

Het is eindelijk zomer. Heerlijk! Ga je naar het zwembad of strand met je vrienden of met je gezin? Hoe tof zou het dan zijn als je flawless make-uplook ook na het zwemmen nog perfect zit? Met het warme weer is een verfrissende duik wel zo fijn. En bij die gloednieuwe bikini wil je natuurlijk je look compleet maken. Met watervaste make-up zie je er de hele dag winning uit. En het is waarschijnlijk minder ingewikkeld dan je denkt.

De vier stappen van onderwatermake-up

Het aanbrengen van watervaste make-up is simpel. Geen zorgen, je hoeft niet ál je make-up te vervangen door waterproof varianten. Je kunt in de meeste gevallen dezelfde make-up gebruiken als altijd. Dit zijn de stappen om ervoor te zorgen dat je make-up ook onder water blijft zitten:

Stap 1: Reinig je gezicht

Als je gezicht schoon is, hecht de make-up zich beter aan je huid. Van een vette huid raakt make-up juist los. Maak je gezicht daarom goed schoon met een reiniger; alleen water is niet genoeg. Onze favoriet hiervoor is de Nivea Micellair Rose Water.

Stap 2: Gebruik een primer

Make-up blijft extra goed zitten als je eerst een primer aanbrengt. Dit doe je nadat je je gezicht hebt gereinigd. Wij gebruiken het liefst de Kruidvat Fabulous Fresh Smoothing Matte Primer Gel.

Stap 3: Doe je make-up op

Breng je make-up aan zoals jij dat wilt. Elk merk werkt zolang je stap 1, 2 en 4 volgt. Ga los!

Tip: Mascara is het enige dat je wel echt waterproof moet kopen. Gebruik bijvoorbeeld onze Kruidvat Lash Define Skinny Intense Black Waterproof Mascara.

Stap 4: Eindig met een fixing spray

Nadat je je make-up hebt aangebracht, spuit je royaal over je gezicht met een fixing spray. Dit is een laagje dat je make-up vasthoudt. Onze favoriete fixing spray is de Kruidvat Make Me Last Setting Spray. Zwemmen maar!

In onze webshop vind je alles voor een zomerse make-uplook die ook onder water mooi blijft voor een Kruidvat prijsje. Dat wordt een mooie én voordelige zomer!

Tijd voor een unieke selfie!

Je hebt nu prachtige make-up, ook als je kopje onder gaat. Heeft iemand in het gezelschap een onderwatercamera of GoPro? Maak dan een unieke onderwaterselfie! Daarmee maak je de blits op social media.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Je haar kleuren? Zo doe je een allergietest
close

Next

Zo teken je de perfecte eyeliner