Kruidvat Blog

De hele dag zwemmen en toch je make-up perfect houden? Het kan!

Header_De hele dag zwemmen en toch je make-up perfect houden Het kan

De geheimen van onderwatermake-up

Bij make-up en zwemmen denk je waarschijnlijk aan mascara die over je wangen druipt. Maar er zijn technieken om je make-up volledig watervast aan te brengen. Wil je meer weten? Hier onthullen we onze geheimen.

Heerlijke zomerdagen aan het strand en zwembad

Het is eindelijk zomer. Heerlijk! Ga je naar het zwembad of strand met je vrienden of met je gezin? Hoe tof zou het dan zijn als je flawless make-uplook ook na het zwemmen nog perfect zit? Met het warme weer is een verfrissende duik wel zo fijn. En bij die gloednieuwe bikini wil je natuurlijk je look compleet maken. Met watervaste make-up zie je er de hele dag winning uit. En het is waarschijnlijk minder ingewikkeld dan je denkt.

De vier stappen van onderwatermake-up

Het aanbrengen van watervaste make-up is simpel. Geen zorgen, je hoeft niet ál je make-up te vervangen door waterproof varianten. Je kunt in de meeste gevallen dezelfde make-up gebruiken als altijd. Dit zijn de stappen om ervoor te zorgen dat je make-up ook onderwater blijft zitten:

Sfeerbeeld- De hele dag zwemmen en toch je make-up perfect houden Het kan

Stap 1: Reinig je gezicht
Als je gezicht schoon is, hecht de make-up zich beter aan je huid. Van een vette huid raakt make-up juist los. Maak je gezicht daarom goed schoon met een reiniger; alleen water is niet genoeg. Onze favoriet hiervoor is de Nivea Micellair Rose Water.

Stap 2: Gebruik een primer
Make-up blijft extra goed zitten als je eerst een primer aanbrengt. Dit doe je nadat je je gezicht hebt gereinigd. Wij gebruiken het liefst de Mua Pro/Base Moisturising Primer.

Stap 3: Doe je make-up op
Breng je make-up aan zoals jij dat wilt. Elk merk werkt zolang je stap 1, 2 en 4 volgt. Ga los!
Tip: Mascara is het enige dat je wel echt waterproof moet kopen. Gebruik bijvoorbeeld de Maybelline Snapscara Waterproof Mascara of de Maybelline The Falsies Lash Lift Waterproof Mascara.

Stap 4: Eindig met een fixing spray
Nadat je je make-up hebt aangebracht, spuit je royaal over je gezicht met een fixing spray. Dit is een laagje dat je make-up vasthoudt. Onze favoriete fixing spray is de Revolution Sport Fixing Spray. Zwemmen maar!

Tijd voor een unieke selfie!

Je hebt nu prachtige make-up, ook als je kopje onder gaat. Heeft iemand in het gezelschap een onderwatercamera of GoPro? Maak dan een unieke onderwaterselfie! Daarmee maak je de blits op social media.

Ben jij benieuwd naar ons hele make-up assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

close

Previous Article

Je haar kleuren? Zo doe je een allergietest
close

Next Article

How to: zo laat je je lippen voller lijken