BLOG Kruidvat

Aan de slag met sculpting contouring-make-up

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 18/08/2017
sculpting & contouring

Sculpten en contouren, zo doe je dat!

Wil jij weten hoe de modellen op de fotoshoots zo’n mooie gezichtsuitdrukking krijgen? Het geheim zit hem in de sculpting & contouring make-uptechniek. Met sculpten en contouren accentueer je de mooiste delen van je gezicht. En het mooie is … jij kan het ook! We leggen het je uit.

Sculpting & contouring, wat is het?

Simpel gezegd speel je met donkere schaduw en highlighters op je gezicht. Daar waar normaal gesproken al schaduw op delen van je gezicht valt, breng je een donkere contour make-up aan. Daar waar je accenten wilt leggen, breng je een lichtere kleur of contour highlighter aan. Dit laatste wordt ook wel strobing genoemd.

Wat heb je ervoor nodig?

Gebruik een contour-kit, contour-make-up of een bronzer en highlighter, wat jij het liefst hebt. Kies je voor een contour-kit of contour-make-up, neem er dan één die past bij je natuurlijke teint. Heb je een lichte huid, kies dan voor een lichtere contour-kit. Hoe donkerder je huid, hoe donkerder je contour-kit of -make-up mag zijn. Kies je té donkere kleuren, dan kan het resultaat onnatuurlijk worden. Daarnaast heb je een zachte, maar wel stevige make-upkwast nodig of een speciale sculpting brush. Verder kan je gebruikmaken van een aparte highlighter, als deze niet in je contour kit zit. Tip: ga je voor het eerst aan de slag met sculpting en contouring? Kijk dan even wat je nog hebt liggen aan bronzers of misschien een tikje te donkere foundation. Hiermee kan je mooi oefenen.

Welke producten zijn geschikt?

Heb je een vette huid? Gebruik dan liever een poederachtige contour kit of make-up. Voor een droge huid is een crème-achtig product meer geschikt. Ga je voor een bronzer, neem dan een matte. Een glanzende bronzer zal niet het juiste effect hebben, je trekt daarmee namelijk de aandacht naar delen van je gezicht waar je juist schaduw wilt hebben. Kies een bronzer die makkelijk te mengen is.

Hoe ga je te werk?

• Zuig je wangen naar binnen • Breng met de kwast de donkere kleur uit de kit of de bronzer aan, daar waar je wangen invallen. Werk van daaruit naar de uiteinden van je jukbeenderen naar je slapen en vervaag de donkere kleur goed. • Breng de donkere kleur aan op je kaaklijn vervaag weer goed. • Maak steeds ronddraaiende bewegingen en maak de schaduw eventueel stapje voor stapje donkerder. • Tevreden over het resultaat? Doe dan de highlighter op je jukbeenderen, je neusbeen, onder je wenkbrauwen en het boogje boven je lip. Vervaag ook weer goed. Tip: bekijk het resultaat bij daglicht (bij het raam of buiten), zodat je zeker weet dat de make-up niet te dik of onnatuurlijk is.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Hoeveel en waar gebruik je parfum of aftersha...
close

Next

The Master Perfumer collectie voor hem