BLOG Kruidvat

Perfecte dekking en een stralende huid: Zo kies je de juiste foundation

Een goed gevoel op je huid

Ben jij blij met je foundation? Veel vrouwen gebruiken een foundation die niet perfect bij hun huid past. Vaak is de kleur niet flatteus, of voelt de foundation oncomfortabel aan. Dat is begrijpelijk, want het uitzoeken van de juiste foundation is lastig. Om de juiste kleur te kiezen moet je namelijk weten wat de ondertoon van je huid is. Maar wat is een ondertoon eigenlijk? Ook is het belangrijk om te weten of je een droge, normale of vette huid hebt. Hier vertellen we je alle ins en outs over het kiezen van de juiste foundation.

Bepaal je ondertoon

Je ondertoon is essentieel voor het bepalen van de juiste foundationkleur. De ondertoon van je huid is koel, warm of neutraal. Er zijn twee simpele testjes waarmee je ontdekt welke ondertoon je huid heeft:

  • De eerste is de adertest. Kijk naar de kleur van je aderen op je pols. Heb je blauwe of paarse aderen? Dan heb je een foundation met een koele ondertoon nodig. Zijn je aderen meer groen gekleurd? Kies dan voor een foundation met een warme ondertoon. Zijn je aderen blauw of grijs? Dan heb je een neutrale ondertoon.
  • Dan is er ook nog de test met het witte papier. Ga voor de spiegel staan en hou een wit vel papier naast je gezicht. Kijk dan welke kleur het meest naar voren komt in je gezicht. Vooral geel? Dan heb je een warme huid. Ben je meer roze of rood? Dan heb je een product met een koele ondertoon nodig. Is er geen kleur die de aandacht trekt? Dan heb je een neutrale ondertoon.

Foundations hebben vaak bepaalde namen waaraan je kunt zien welke ondertoon geschikt is voor de foundation. Denk bijvoorbeeld aan letters in de namen zoals bij L’Oreal Paris True Match Foundation (C = koel, W = warm, N=neutraal) of aan handige namen zoals bij Fit Me Matte & Poreless Foundation (fair ivory = koel, warm ivory = warm, of natural buff = neutraal).

Kies de juiste kleur foundation

Foundationlijnen gaan vaak van licht naar donker en van donker naar licht. Kies een stuk of drie foundations met de juiste ondertoon. Zorg ervoor dat deze kleuren iets lichter zijn dan je huidskleur. Breng een beetje foundation aan op je kaaklijn. De kleur die het beste aansluit met de kleur van je kaaklijn is de foundationkleur die op dat moment het best aansluit bij je huid. Vergeet niet dat je in de zomer een andere foundationkleur nodig hebt dan in de winter. Je huidskleur verandert gedurende het hele jaar.

Het comfort van foundation

Vind jij het soms onprettig om foundation te dragen? Zo’n dikke laag tastbare crème is inderdaad niet altijd fijn. Er zijn gelukkig ook foundations die licht aanvoelen, zoals de L’Oréal Paris Infaillible 24H Fresh Wear foundation. Deze foundation voelt heerlijk licht aan op je huid dankzij de rekbare, luchtige formule die naadloos aansluit op je huid. Het product verzekert je van een egale, intense dekking zonder maskereffect. De foundation geeft daarnaast niet af en droogt je huid niet uit.

Een foundation die je huid verzorgt

Heb je soms het gevoel dat foundation niet zo goed is voor je huid? Droom je van een foundation die je huid verzorgt? Stop dan nu met dromen, want L’Oréal Paris heeft de formule van hun True Match foundations verbeterd. De formule bevat nu huidverzorgende ingrediënten zoals hyaluronzuur waardoor de kwaliteit van je huid snel verbetert. De foundations hebben ook nog eens zonnebeschermingsfactor 17. Een prachtige, egale dekking en ook nog eens een verzorgde en beschermde huid, wat wil je nog meer?

Voor elk type huid een foundation

Heb je een droge, normale of vette huid? Een droge huid voelt vaak wat schilferig en ruw. Een vette huid voelt een beetje vettig en is vaak onzuiver. Een normale huid zit er tussenin. Op de verpakking van foundation staat meestal of de foundation geschikt is voor droge, normale of vette huid. We raden je aan om hier op te letten, want je zult zien dat foundation die ontwikkeld is voor jouw huidtype veel mooier is en fijner voelt dan een willekeurige foundation.

Zo, dat is alles wat je nodig hebt om jouw foundationkeuze te maken. Ready to shop?

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Hét geheim voor gehydrateerd blond haar zonde...
close

Next

Make-uptutorial: Golden Glam look voor de fee...