BLOG Kruidvat

Welke haarkleur past bij jouw huidskleur?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 22/01/2020

Ben je een warm of een koel type?

Verf jij je haar al zolang dat je niet eens meer weet wat je eigen haarkleur is? Of ben je van plan je haar binnenkort voor het eerst te gaan kleuren? Het is altijd belangrijk dat je haarkleur goed bij je huid past. Hiervoor moet je weten of je een warm of een koel type bent. En dat ontdek je hier!

Een warme of koele ondertoon?

Je huidskleur bepaalt, naast de kleur van je ogen en je natuurlijke haarkleur, hoe de nieuwe kleur in je haar je staat. De ondertoon van je huid is hiervoor het belangrijkst. Deze is namelijk warm, koel of neutraal. Deze ondertoon ligt onder het huidoppervlak en is dus iets anders dan je huidskleur.

Als je een koele ondertoon hebt, heb je vaak een roze of blauwe gloed in je huid. Een warme ondertoon heeft vaak een meer gelige kleur. Er zijn meerdere manieren om te ontdekken welke ondertoon jouw huid heeft:

 • Eén van de makkelijkste manieren om te ontdekken welke ondertoon je huid heeft, is door naar de aders op je pols te kijken. Zijn je aders blauw van kleur? Dan heeft je huid een koele ondertoon. Zijn ze groen? Dan heb je een warme ondertoon. Als de kleur tussen groen en blauw in zit, heb je een neutrale ondertoon.
 • Een andere manier om te ontdekken welke ondertoon je huid heeft, is door naar je kleding te kijken. Kies je vaak voor wat koelere kleuren kleding zoals grijs en zwart? Dan passen koele tinten waarschijnlijk beter bij je. Staat wat meer kleur je beter? Dan heb je waarschijnlijk een warme ondertoon.
 • Een gekleurd stuk papier helpt je ook bij het ontdekken van je ondertoon. Pak een rood of geel stuk papier en een groen, wit of blauw vel. Haal alle make-up van je gezicht en hou de vellen papier naast je gezicht. Welke staat het beste bij je huid? Als dit rood of geel is, heb je een warme ondertoon. Als één van de andere kleuren beter staat, heb je een koele ondertoon in je huid.

Welke haarkleur past het beste bij jou?

Ben je erachter of je een warm of een koel type bent? Dan gaan we nu kijken welke haarkleur het beste bij je past. Over het algemeen geldt dat koele kleuren beter staan bij een koele ondertoon en warme, volle kleuren beter bij een warme ondertoon. Heb je een neutrale ondertoon? Dan heb je geluk. Je kan dan eigenlijk elke haarkleur hebben.

Heb je een koele ondertoon? Dan is het belangrijk dat je een niet te donkere haarkleur kiest. Dit overheerst dan te veel. De beste haarkleuren voor een huid met koele ondertoon zijn:

 • Zachtbruin
 • Platinablond
 • Asblond
 • Rood

Heeft jouw huid een warme ondertoon? Kies dan voor een warme haarkleur. Deze kleuren matchen goed met je huidskleur:

 • Chocoladebruin
 • Warm rood
 • Karamel
 • Warme goudtinten

Wil je je haar in een gewaagde kleur verven? Tegenwoordig is er haarverf in alle kleuren van de regenboog. En weet je wat het mooie nieuws is? Een uitgesproken, felle kleur staat eigenlijk iedereen. Als je een koele ondertoon in je huid hebt, passen roze en oranje haarkleuren het beste bij je huid. Blauw en violet zijn zeer geschikt voor de warmere ondertonen.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Lange, gelifte wimpers met volume met Maybell...
close

Next

5 voordelen van een shampoo bar