Kruidvat Blog

4 tips als jouw haar een pluizenbol is

Header-pluizig-haar

Hou je droge en pluizige haar in toom

Is jouw haar soms droog en pluizig? Welk haartype je ook hebt, iedereen heeft hier wel eens last van. Als je thuis op de bank hangt, is het misschien niet heel vervelend. Maar als je een date of belangrijk sollicitatiegesprek hebt, wil je natuurlijk stralen. Met deze tips maak jij je pluizige haar in no time weer pluisvrij!

Andrelon pluizig haar

Tip 1: Koud!

Heb je je haar gewassen? Spoel je lokken daarna af met koud water. De haarschubben sluiten dan en je hebt minder last van pluizig haar.

Tip 2: Kam vs. borstel

Haal jij de knopen uit je haar met een kam of een borstel? Een kam met tanden die ver uit elkaar staan is ideaal om je haar klittenvrij te maken zonder pluis. Gebruik je liever een haarborstel? Pak dan een houten borstel. Spuit wat haarspray op de borstel om pluis onder controle te houden.

Tip 3: Pas op voor hitte

Hitte is slecht voor je haar. Stylingtools zoals je föhn en stijltang kunnen je haar beschadigen. Gebruik daarom een beschermende spray.

Tip 4: Voed je haar

Voedende haarverzorgingsproducten zijn ideaal voor droog en pluizig haar. Gebruik naast shampoo en conditioner ook een haarmasker. Je lokken worden zo intens gevoed en pluizen daardoor minder snel.

Extra tip: Probeer eens de producten uit de Oil & Care lijn van Andrélon. Deze zijn verrijkt met oliën, waaronder Marokkaanse arganolie. Je haar neemt de olie snel op en is heerlijk glad en pluisvrij.

close

Previous Article

Shinen op het strand? Dit is een zonbeschermi...
close

Next Article

Ook jij kan lange, volle wimpers krijgen!