BLOG Kruidvat

Q&A: problemen met haren kleuren

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 11/07/2018
Haarkleuring

Wij helpen.

Wil je je donkere haar blonderen, maar weet je niet hoe? Of is je geblondeerde haar geel geworden, of is je haarkleur heel anders uitgevallen dan de bedoeling was? Help! Wij helpen je graag met problemen bij het verven van je haar. We beantwoorden hieronder voorkomende vragen.

Mijn haar is beschadigd door het blonderen. Hoe krijg ik het weer toonbaar?

Verzorg sterk beschadigd haar met haarverzorgende middelen zoals een haarmasker, treatment of olie. Geef je haar hierna wat rust. Helpt dit niet en is je haar te erg beschadigd? Dan zit er helaas niets anders op dan een bezoekje aan de kapper.

Ik heb bij het verven vaak een branderig gevoel. Hoe kan dat?

Een branderig gevoel ontstaat meestal na irritatie door contact met hogere concentraties waterstofperoxide in ontkleuringen of sterk oplichtende producten. Ook heb je misschien wondjes op je hoofdhuid of is de huid op je hoofd heel gevoelig en droog. Kies de volgende keer voor een andere samenstelling, bijvoorbeeld één op een meer natuurlijke basis.

Hoe hou ik mijn gekleurde haar het langst mooi?

Bij de kleuring vind je vaak een speciale conditioner. Gebruik deze. De conditioner herstelt je haar van binnenuit en zorgt voor een langdurige, glanzende kleur. Gebruik daarnaast een shampoo voor gekleurd haar. Geef je haar daarnaast om de paar dagen een extra boost met een masker.

Hoe vaak mag ik mijn haar verven?

Wij adviseren om een haarkleuring elke 4 tot 6 weken te gebruiken. Je kan ook alleen de uitgroei behandelen met een speciale uitgroeispray.

Ik heb donker haar. Met welke haarverf blondeer ik mijn haar?

Kleuren van donker naar licht is niet eenvoudig. Probeer daarom in stappen te kleuren. Werk van donkerbruin naar donkerblond en van donkerblond naar lichtblond.

Hoe weet je zeker dat je kleur er lang genoeg ingezeten heeft en je hem uit kan spoelen?

Hou altijd de aanbevolen inwerktijd in de gebruiksaanwijzing aan. Controleer deze met een klok of hou de tijd bij op je smartphone.

Ik kleur mijn haar altijd bruin. Maar richting de zomer wil ik graag een wat lichtere kleur.

De oplossing: highlights. Je haar ziet er zomers uit en uitgroei valt minder goed op.

Hoe bescherm je je haar als je het gaat verven?

Ga jij je haar kleuren? Stop dan twee dagen van te voren met het wassen van je haar. Zo blijft het natuurlijk beschermlaagje van je hoofdhuid behouden.

Ik heb heel lang haar. Moet ik twee doosjes kopen om het te kunnen kleuren of is één doosje genoeg?

Is je haar langer dan kinlengte? Gebruik dan twee doosjes.

Mijn blond geverfde haar is geel uitgeslagen. Wat moet ik doen?

Misschien heb je de kleuring niet lang genoeg in laten werken of te weinig gebruikt. Zitten er in je haar veel geeltinten? Gebruik dan een zilvershampoo, dit vermindert de gele gloed in je haar.

Welke haarverf is beter voor je haar, met olie of ammoniak?

Ammoniak, of een alternatief zoals monoethanolamine, opent de haarschubben. Je haar pakt de kleur zo beter. Olie heeft een meer verzorgend karakter en helpt bij een intenser kleurproces.

Tip: Syoss Oleo Intense werkt op basis van oliën bevat geen ammoniak. Check ook: de meest gestelde vragen over haarkleuring.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

4 tips als jouw haar een pluizenbol is
close

Next

Wimper & Wenkbrauw Verven – Zo doe je da...