BLOG Kruidvat

De beste verzorging voor gekleurd haar

Read time: 1 minute
Posted on: 17/12/2017
Tips voor de verzorging van gekleurd haar.

Hoe zorg je het beste voor geverfd haar?

Je hebt je haar gekleurd maar gebruikt nog steeds dezelfde verzorgingsproducten als toen het nog niet gekleurd was? Ai! Gekleurd haar is erg kwetsbaar en heeft extra verzorging nodig. Om te voorkomen dat je haar beschadigt, droog wordt én de kleur vervaagt, is het goed er wat extra aandacht aan besteden. We vertellen je hier hoe je dat doet.

Shampoo, conditioner en haarmasker voor gekleurd haar

Veel haarverzorgingsmerken hebben een speciale lijn voor gekleurd haar. Zoals onze eigen merk Kruidvat Kleurbalans Shampoo. Gebruik na het wassen van je haar een intensief voedende conditioner uit dezelfde lijn als de shampoo, bijvoorbeeld Kruidvat Kleurbalans Crèmespoeling.

Het is overigens beter je haar niet te vaak te wassen. De mineralen in shampoo kunnen je haarkleur aantasten. Wil je toch een fris gevoel als je je haar niet wast, gebruik dan een droogshampoo zoals de betaalbare Kruidvat Verfrissend Droogshampoo.

Om je gekleurde haar extra te verzorgen, raden we je aan elke week een verzorgend haarmasker te gebruiken. Met een haarmasker verwen je je haar en maak je het sterker. Voor het Kruidvat Keratin Hair Repair 1 Minuut Haarmasker heb je maar 1 minuutje nodig! Weet je dat het goed is vóór het kleuren een haarmasker? Zo hydrateer je je haar en bereid het optimaal voor op het kleuren.

Tip: Ga met je gekleurde haar niet te veel in de zon of het zwembad. Dit beschadigt je haar en maakt je lokken droog.

Geblondeerd haar

Blond haar wordt extra snel droog. Bescherm je blonde haar in de zomer goed tegen de zon. Gebruik een shampoo en conditioner met uv-bescherming. De verzorging van geblondeerd haar is sowieso een ‘dingetje’. We hebben er een speciaal BLOG-artikel over gemaakt: Hoe verzorg je geblondeerd haar?

Rood haar

Heb je je haar rood geverfd? Mooi! Maar de rode kleur vervaagt snel. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Nog een paar extra tips voor de roodharigen onder ons:

  • Was je haar pas 48 uur nadat je het gekleurd hebt. Zo kan de kleur goed intrekken.
  • Hoe vaker je shampoo gebruikt, hoe sneller de kleur vervaagt. Was je haar daarom maximaal drie keer per week. Gebruik tussendoor een droogshampoo.
  • Was je rode lokken met koud water. Warm water opent de haarzakjes waardoor de kleur als het ware kan ontsnappen.
Verzorging van geblondeerd haar
left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Vijf beautytips van Anouk Smulders
close

Next

Hoe krijg je meer volume in je haar?