BLOG Kruidvat

De 8 best bewaarde beautygeheimen

Read time: 3 minutes
Posted on: 13/12/2017
Ken jij deze beautygeheimen al?

Psss … we gaan iets verklappen

Wist je dat er meer is dan verzorgende gezichtscrèmes? Voor een gezond uitziende huid hoef je niet per se dure crèmes te smeren. Er zijn namelijk ook shampoo, ijs en vaseline! En ken je de rol van je zonnebril en kussen in je beautyroutine al? We verklappen hier onze 8 best bewaarde (goedkope) beautygeheimen.

Geheim 1 – Zachte lippen met een tandenborstel en vaseline
Met een bescheiden tandenborstel en vaseline creëer je een beautysuperheld. Doe een klein beetje vaseline of lippenbalsem op een zachte kindertandenborstel en scrub zachtjes over je lippen. Zo verwijder je dode huidcellen en maak je je lippen zacht en soepel. Was de tandenborstel hierna goed met antibacteriële zeep.

Geheim 2 – Geen kraaienpootjes meer
Goede zonbescherming is belangrijk, vooral voor de huid rondom je ogen! Ze is nog gevoeliger voor de zon dan andere delen van je huid. Gebruik een goede oogcrème of serum met SPF, zoals Nivea Q10plus Anti-Rimpel Oogcontourcrème met uv-A- en uv-B-filters. Investeer ook in een goede, ronde zonnebril. Met een groot montuur loop je er trendy bij en zijn je ogen extra goed beschermd. Zeg maar dag tegen ongewenste kraaienpootjes!

Niet verder vertellen hè!

Geheim 3 – Schone slaapster met een schoon kussen
Geregeld je kussensloop verschonen is goed voor je huid. Waarom? Tijdens je slaap komen er oliën uit je huid en haar op je kussen. Deze kunnen je poriën verstoppen. De truc is daarom je kussensloop minstens elke week te verwisselen. Bewaar enkele schone kussenslopen in een kastje naast je bed. Dat maakt het verschonen gemakkelijk.

Tip – Word je wel eens ‘gekreukt’ wakker? Met een zijden kussensloop voorkom je afdrukken en lijntjes in je gezicht.

Geheim 4 – IJskoud de beste
IJs is niet alleen verfrissend in je cocktail. Wist je dat je er ook de roodheid van je huid mee vermindert? Houd een ijsklontje maximaal 30 seconden op de rode pek en je ziet de roodheid wegtrekken. Met een concealer en foundation verberg je de rest. Gebruik bijvoorbeeld de Catrice Allround Concealer. De groene kleur is speciaal voor rode vlekjes.

Geheim 5 – Water, water, water, water…
Sorry, we blijven het herhalen. Maar water is essentieel voor een gezonde look. Drink gemiddeld 2 liter water per dag. Eet daarnaast superfoods zoals pompoen en avocado. Een gezond lichaam zorgt voor een gezonde uitstraling.

Tip: Ben je al dat water zat? Breng je water op smaak met een schijfje citroen, limoen en/of een takje munt voor een verfrissende hydratatieboost!

Geheim 6 – Peel-off verstopte poriën en fijne lijntjes
Een peel-off gezichtsmasker, zoals het Kruidvat Originals Dragon Fruit Peel-Off Masker, is de perfecte manier om van fijne lijntjes en verstopte poriën af te komen. Gebruik zo’n gezichtsmasker één keer per week. Binnen vier weken merk je al verschil. Gebruik na het masker een gezichtscrème met SPF, zoals de pure Simple SPF15 Dagcrème, dat een beschermend laagje op je gezicht aanbrengt.

Geheim 7 – Altijd blotting paper bij de hand
Last van een glimmende huid? Met blotting paper zoals de Essence All About Matt! Oil Control Paper blijf je ‘in control’. De sheets absorberen overtollig vet en houden het glimmen onder controle. Zorg dat er altijd blotting paper in je tas zit. Zo zorg je snel en efficiënt voor een opgefriste en matte huid.

Tip: Matterend poeder, zoals de Essence 01 Natural Beige Mattifying Compact Powder helpt ook tegen het glimmen. Maar let op dat je hier niet te veel van gebruikt. Breng hooguit één keer per dag een dunne laag aan. Gebruik op de andere momenten van de dag blotting paper.

Geheim 8 – Anti-roos shampoo voor je neus
Last van een vlekkerige huid rondom je neus? Dit kan door veel dingen komen. Vraag je dermatoloog eventueel om advies. Probeer zelf eens een klein beetje anti-roos shampoo, zoals Kruidvat Anti-Roos Shampoo, op het vlekkerige deel van je huid. Breng de shampoo onder de douche aan en spoel hem na enkele minuten af. Dit vermindert de roodheid en lost soms zelfs het probleem helemaal op.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Welke soort zelfbruiners zijn er?
close

Next

Vijf beautytips van Anouk Smulders