BLOG Kruidvat

8 handige tips bij vermoeide ogen

Van te lang naar een beeldscherm kijken, worden je ogen moe

Ken je dat? Na een dagje ingespannen achter je computer werken om dat ene belangrijke document af te ronden, voelen je ogen vaak vermoeid aan. Beeldschermgebruik is één van de bekendste oorzaken van droge en vermoeide ogen. Wil je weten wat je hieraan kan doen? Lees dan snel onze handige tips.

Wat zijn de oorzaken van vermoeide ogen?

Vermoeide ogen zijn vervelend en soms zelfs pijnlijk. Ook al ben je verder lichamelijk niet moe, toch voelt dat vaak wel zo. Je ziet soms wazig, je ogen voelen branderig of droog aan of je hebt juist last van tranende ogen. Ook zijn je ogen soms gevoeliger voor licht en hebben moeite met scherpstellen. In het ergste geval kun je hier zelfs hoofdpijn van krijgen.

Dit zijn de belangrijkste oorzaken van vermoeide ogen:

  • Te lang naar een beeldscherm kijken
  • Te intens of te lang lezen
  • In een slecht verlichte omgeving werken
  • Een bril met de verkeerde sterkte dragen
  • Airconditioning, centrale verwarming en sigarettenrook
  • Te weinig slaap

Er zijn ook aandoeningen die vermoeide ogen kunnen veroorzaken. Neem voor advies hierover contact op met je huisarts.

Tips bij vermoeide ogen

Voelen je ogen erg vermoeid aan? Geef ze dan rust. Vermijd stress en zorg ervoor dat je voldoende slaapt. Neem tijdens het werken achter de computer regelmatig even pauze en zorg voor een goede werkomgeving. Deze tips helpen je bij vermoeide ogen:

1. Werk niet langer dan twee uur achter de computer en neem dan even een korte pauze. Ga bijvoorbeeld even koffie halen of een rondje lopen.

2. Tuur niet te lang achter elkaar naar je beeldscherm, maar kijk af en toe even om je heen.

3. Heb je droge ogen? Knipper dan regelmatig even om je ogen vochtig te houden. Vooral als je veel naar een beeldscherm kijkt, vergeet je soms te knipperen.

4. Stel je beeldscherm zo in, dat het licht minder wit en minder fel is.

5. Lees je een boek? Blijf dan niet te ingespannen lezen, maar kijk af en toe ook even op en kijk in de verte. Omdat je ogen dan op een ander punt moeten scherpstellen, worden ze minder moe.

6. Zorg voor voldoende licht bij het lezen.

7. Klopt je brilsterkte niet? Ga dan langs bij je opticien en laat je ogen opnieuw opmeten. Je sterkte kan veranderen.

8. Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis en op je werk.

Vermoeide ogen? Verwen ze met een verwarmend oogmasker

Wil je je vermoeide ogen wat extra verwennen? Gebruik dan één van de verwarmende oogmaskers van MegRhythm. De oogmaskers zorgen met de milde stoom van 40 graden voor een momentje van rust en ontspanning. Ze helpen je weer op te laden.

De ontspanningsmethode van MegRhythm is afkomstig uit Japan. De oogmaskers kalmeren je vermoeide ogen en ontspannen je lichaam en geest. De warme oogmaskers werken heel simpel: haal het masker uit de verpakking en het warmt vanzelf op. Gebruik ze voor je gaat slapen, tijdens een lange vlucht, op je werk of gewoon thuis. Na slechts 20 minuten voel je je als herboren en heerlijk uitgerust!

Ga jij voor het oogmasker met lavendelgeur, kamillegeur of de ongeparfumeerde variant?

left arrow left arrow
Showing > of results

close

Previous

Kruidvat Natures: vegan en duurzame producten...
close

Next

Mondkapje op? Zo gaat het goed samen met je m...