Kruidvat Blog

Zwanger worden? Zorg dan goed voor jezelf met deze tips

Tips zwanger worden

Welke dagen ben je het vruchtbaarst en hoe zorg je goed voor jezelf?

Kan je niet wachten om op een roze wolk rond te zweven? Als je zwanger wil worden, is het belangrijk om te weten wanneer je vruchtbaar bent en hoe je het best voor je lichaam zorgt. Lees daarom onze tips.

Test welke dagen je vruchtbaar bent

Als vrouw ben je ongeveer twee dagen per maand vruchtbaar. Nieuwsgierig welke dagen je op je vruchtbaarst bent? Een ovulatietest helpt je hierbij. Deze test meet de stijging van hormonen in je urine en wijst zo uit op welke dagen je vruchtbaar bent.

Een ovulatietest is gewoon bij Kruidvat, zowel in de winkel als online, verkrijgbaar. Je hoeft er dus niet voor naar de huisarts.

Zorg goed voor jezelf

Het is altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Het is misschien een cliché, maar als je zwanger wilt worden is het belangrijk dat je goed in je vel zit. Eet gezond, ga regelmatig sporten en zorg voor genoeg ontspanning.

Daarnaast is het belangrijk om al op tijd de juiste vitamines te slikken. Er zijn verschillende vitamines en mineralen die je ondersteunen bij het zwanger worden, tijdens en na je zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan voldoende vitamine D en het slikken van foliumzuur. Deze dragen bij aan de groei van de foetus en verminderen vermoeidheid.

Herken de signalen

Sommige vrouwen voelen gewoon dat ze zwanger zijn. Zelfs voor ze een zwangerschapstest hebben gedaan. Misselijkheid, vermoeidheid, gevoelige borsten en kramp in je onderbuik zijn de belangrijkste signalen.

Wil je weten hoe je de signalen herkent? Lees dan Ben ik zwanger?

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Ben ik zwanger?
close

Next Article

Aflevering 9: Tv, iPad & telefoon