BLOG Kruidvat

Mamadagboek aflevering 4 – de laatste loodjes

Het derde trimester!

Het grote moment komt steeds dichterbij. Je zit in je derde trimester en daar horen een hoop nieuwe ervaringen en uitdagingen bij. Het derde trimester van je zwangerschap loopt officieel van 28 tot 40 weken. Gemiddeld gezien duurt een zwangerschap tussen de 38 en 40 weken, maar sommige baby’s kunnen ook later komen, of juist wat vroeger. Een spannende tijd dus!

In deze laatste fase van je zwangerschap is het dus extra belangrijk om je te focussen op twee dingen: de komst van je kindje én jezelf. Wat is de status van je babykamer? Staat je bevaltas al klaar? En die pedicure of massage waar we het eerder over hebben gehad, heb je die al besteld? In deze video laten Dyantha en Sanne je zien hoe hun derde trimester verloopt en welke tips ze voor jou hebben.

Laatste hand aan de babykamer

De babykamer blijft voor veel aanstaande ouders een on-going project. Sommige ouders gaan helemaal op in het decoreren en andere wachten tot het laatste moment om die zware fauteuil naar boven te slepen. Tot welke groep je ook behoort, zorg in ieder geval dat het babybedje en de commode klaarstaan. Zorg dat je commode gevuld is met spulletjes die je baby dagelijks nodig heeft. Zoals een van deze Kruidvat toppers:
Sokjes
Billen-/lotiondoekjes
Luiers
Hydrofiele doeken

Wil je een compleet overzicht van alle spullen die je nodig hebt voor je kraamperiode en de periode daarna? Bekijk dan eens onze kraamchecklist. Hier staat alles op wat je in huis moet halen voor de komst van je kleintje.

Pak dat momentje voor jezelf

Je goed voorbereiden is natuurlijk erg belangrijk, maar vergeet ook jezelf niet. Geniet van deze periode. Als je werkt ga je in je derde trimester met zwangerschapsverlof. Neem deze tijd vooral om even bij te komen en je te richten op dingen die je graag nog wilt doen voor de baby komt. Bijvoorbeeld door je te verdiepen in een hobby, om nog even wat quality time door te brengen met je vriendinnen of om jezelf te verwennen. Boek een beautytreatment aan huis of ga zelf lekker in de weer met wat heerlijke oliën om je huid soepel te houden, zoals de Mama Care Olie. Deze is speciaal ontwikkeld voor je zwangere buik en voelt heerlijk zacht aan.

Can’t stand…..the hormonesssss!

De een heeft er meer last van dan de ander, maar naast een heleboel leuke nieuwe ervaringen kom je ook voor nieuwe uitdagingen te staan. Je buik is nu behoorlijk groot en kan soms voor de nodige frustraties zorgen. In het derde trimester groeit je kindje namelijk het hardst en dat kan sommige huishoudelijke klusjes, maar ook opstaan, bukken en liggen, moeilijker maken. En die hormonen maken het allemaal niet makkelijker. Laat je vooral veel helpen door je omgeving en geef ook toe aan je boze, verdrietige of hyperblije gedrag. Het is allemaal heel normaal.

Leren van andere mama’s

Je kent het motto vast wel: je bent nooit uitgeleerd. En wat betreft je zwangerschap, je bevalling en de verzorging van je pasgeboren kindje is dat helemaal de waarheid. Elke bevalling is namelijk anders, maar het kan enorm fijn zijn om ervaringen uit te wisselen met andere zwangere vrouwen of moeders. Er zijn heel veel verschillende activiteiten of cursussen beschikbaar waar je je voor kan aanmelden, zoals zwangerschapszwemmen, maar ook lactatiecursussen, of zwangerschaps- en bevaltrainingen. Je kan alleen gaan of met je partner. De opties zijn eigenlijk eindeloos, waardoor er altijd wel iets te vinden is wat bij je past.

Vind je het toch niet zo fijn om naar een cursus te gaan, maar wil je wel zoveel mogelijk bijleren, dan is het internet en social media altijd een goede plek om te beginnen. Van e-books tot YouTube video’s en van blogs tot online praatgroepen. Ook onze Kruidvat Kraamvragen video’s geven antwoord op je al vragen over de kraamperiode.

Gouden tips om je zwangerschap goed af te sluiten

Zwanger zijn is best bijzonder. Daarbij vliegt het ‘zwanger zijn’ zo voorbij. Het is daarom belangrijk om er die laatste weken echt optimaal van te genieten. We hebben nog een paar tips voor je op een rijtje gezet om de zo genoemde laatste loodjes op een mooie manier af te sluiten:

  1. Maak genoeg tijd voor jezelf vrij en vul het met dingen die je nog graag wil doen voor je kindje wordt geboren.
  2. Leg je zwangerschap vast op beeld. Maak vooral die zwangerschapsfoto’s, een gipsbuik, of video’s. Dan heb je voor later een mooie herinnering.
  3. Geniet, ook van de kleine dingen, want voor je het weet is het voorbij!
left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Mamadagboek aflevering 3 – De kraamlijs...
close

Next

Voor elk huidprobleempje van je baby een ande...