
Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!
Je bent deze week uitgerekend om te bevallen. De tijd gaat sneller als je bezig bent, dus ga niet zitten afwachten. Je kunt nog gewoon op pad als je wilt, al protesteren je voeten misschien een beetje. Met een paar tips ga je ook deze laatste weken nog dansend door. Nou ja, bijna dan.
Je baby in deze week:
Wist je dat je baby meteen na de geboorte zijn of haar eerste test aflegt? Gelukkig hoeft ‘ie daar weinig voor te doen. Aan de hand van de Apgar-score wordt je kindje beoordeeld op een aantal onderdelen. De test wordt meteen na de geboorte uitgevoerd en na 5 tot 10 minuten weer herhaald.
Zo groot als een Extra Large Luiers Jumbopack
Wat ze dan testen? Dat zijn de ademhaling, pols- en hartslag, spierspanning, kleur van de huid en de reactie op prikkels. Dingen als zuurstoftekort kunnen zorgen voor een lagere score. Gangbaar is een score tussen de 7 en 10, waarbij 10 het hoogst haalbare is.
.
Jij in deze week
Week 40! De week der weken. Toch hoef je niet thuis te gaan zitten wachten tot het moment daar is. Maar 5% van de vrouwen bevalt op de uitgerekende datum. Je kunt dus gerust nog even langs een vriendin als je er puf voor hebt. Bij de eerste tekenen heb je nog genoeg tijd om naar huis te gaan voor de bevalling écht begint. Misschien kun je de tijd nemen om nog een mooie hoogzwangere buikfoto te maken en af te laten drukken? Later ga je die buik nog missen!
Tip voor daddy
Ook voor jou geldt: rust lekker uit. Een bevalling is ook voor jou een emotionele ervaring en er staan nog genoeg gebroken nachten op je te wachten. Zorg verder dat je weet wat je mee moet nemen als jullie onverwachts naar het ziekenhuis moeten.
La vie Sanne vertelt
Je bent 40 weken zwanger, laat die baby maar komen! Helaas kun je de bevalling niet opwekken, al probeert La Vie Sanne dat wel.
Met deze tips kun je uit de voeten
Je voeten kunnen nu namelijk wel wat aandacht gebruiken. Die extra kilo’s, hormonen, veranderde houding en vocht in je benen maken het ze niet makkelijk. Voetproblemen als overtollig eelt en likdoorns komen vaker voor. Dus… treat your feet!
- Nummer één veroorzaker van voetklachten: te kleine schoenen. Je voeten kunnen tijdens je zwangerschap wel een hele schoenmaat groter worden. Een legitieme reden voor een nieuw paar.
- Gebruik gelzolen tijdens de stukjes die je nog loopt. Deze kunnen ondersteuning bieden.
- Een voetmassage bevordert de doorbloeding. Weg met die gezwollen voeten!
- Likdoorns zijn een soort eeltknobbels op je voet, veroorzaakt door een verhoogde druk. Met een likdoornpleister* helpt likdoorns verwijderen. Alles weten over likdoorns? Lees het direct verder in de blog over likdoorns.
- Vijl je voeten regelmatig en gebruik een verzorgende voetbalsem zorg je voor een intersieve dagelijkse verzorging van je voeten.
- Je voeten écht vertroetelen? Bekijk ons volledige assortiment voetverzorging
Je voeten écht vertroetelen? Bekijk ons volledige assortiment voetverzorging
* Medisch hulpmiddel, lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing.