BLOG Kruidvat

24 weken zwanger: de week van de honger

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Hallo buik! De grootte neemt serieuze vormen aan en je buik kan flink in de weg zitten. Ook andere lichaamsdelen zwellen onverwacht op. Daarnaast heb je soms last van een onstilbare honger. Je leest er hieronder alles over.

Je baby in deze week:
Zo groot als een schoudertas


Het is weer tijd voor een mijlpaal! Je baby is vanaf deze week levensvatbaar. Al kan hij of zij beter nog een tijdje veilig blijven zitten om flink te groeien. Je kindje schopt en stoot nu steeds harder in het rond en ook het hartje klopt een tikje luider. Misschien kan je partner het al horen met een wc-rol, zo’n 10 centimeter onder je navel.

vergelijkingsafbeelding

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Je buik is nu echt aanwezig. Teennagels knippen is lastig en ook veters strikken ging weleens makkelijker. Misschien komt je navel nu wat naar buiten, dat trekt later weer weg. Heb je pijn onder je navel? Neem dan even contact op met je verloskundige. Dit kan een navelbreuk zijn.

Dat je kleding gaat knellen, had je vast allang gemerkt. Maar knellende schoenen? Yes, ook die horen erbij. Als je last hebt van oedeem, worden je voeten wat dikker door overtollig vocht. Dat gebeurt vooral aan het einde van de dag of tijdens warme zomerdagen. Reden voor jou om regelmatig een ommetje te maken en daarna lekker met de benen omhoog te zitten. Sit back and relax!

Tip voor daddy

Verras je geliefde met een 3D-pretecho, zodat jullie je kindje nog een keer kunnen zien voor de geboorte. Na 27 weken past hij of zij niet meer goed op het beeldscherm, dus nu is een mooi moment.

La vie Sanne – Cravings in de zwangerschap

Heb jij ook last van cravings tijdens je zwangerschap? In deze video laat La Vie Sanne je een aantal van de meest voorkomende zien.

Help, ik heb honger!

Of is het toch trek? Feit is dat je vaker hunkert naar eten tijdens je zwangerschap. Je kleintje heeft het meeste aan gezonde voeding, dus denk twee keer na voor je je overgeeft aan de zoete verleiding. Het helpt om eerst een glas water te drinken voor je een snack neemt. Toch honger? Er zijn genoeg lekkere én gezonde tussendoortjes te bedenken. Een reepje van noten en fruit, rauwe groente met een dip, kwark met granola, rijstwafels met hüttenkäse en een lekkere topping… Het is vooral slim om iets zonder toegevoegde suikers te nemen. Zo is de Kruidvat Low Sugar Granola Breakfast een gezonde optie.

Ook bij Kruidvat vind je allerlei gezonde snacks. Bekijk ons assortiment bewuste tussendoortjes.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

23 weken zwanger: de week van de ontspanning
close

Next

25 weken zwanger: de week van de vezels