BLOG Kruidvat

16 weken zwanger: vol energie

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Na 16 weken zwangerschap ontwikkelt je kindje zich vrolijk verder. Hij of zij kan nu zelfs al de duim in het mondje stoppen, wat natuurlijk heel schattig is. Jij hebt nog steeds minder kwaaltjes dan in het eerste trimester.

Je baby in deze week:
Zo groot als een Warmtegevoelige Lepel


Als je baby straks wordt geboren, begint hij of zij meteen te ademen. Nu is dat nog niet nodig, want je kindje haalt alle zuurstof uit jouw bloed. Maar vanaf deze week begint het al te oefenen met ademhalen. Dat doet je baby door vruchtwater in de longen te ‘ademen’ en het er daarna weer uit te duwen.

vergelijkingsafbeelding

Iets anders wat je kindje nu nog niet nodig heeft, zijn de stembanden. Om daar geluid mee te maken, is namelijk lucht nodig. Toch zijn de stembanden nu al helemaal klaar. Je kunt je dus alvast verheugen op het eerste huiltje na de geboorte!

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Heb je weleens gehoord van de zwangerschapsgloed? Dan straal je als nooit tevoren, heb je een mooie blos op je wangen en glanzen je haar en huid. Als je een van de gelukkigen bent, komt die gloed ongeveer deze week tevoorschijn. Dat levert je vast heel wat complimenten op uit je omgeving.

Tip voor daddy

Als je vrouw of vriendin een verstopte neus heeft, heb jij daar waarschijnlijk ook last van. Niet van een verkoudheid, maar van haar gesnurk ‘s nachts. Haar porren of wakker maken als ze snurkt, heeft niet zoveel zin. Ze kan er namelijk niets aan doen. Daarnaast is het beter als ze haar rust pakt voor jullie baby. Kun je er zelf niet van slapen? Dan zit er helaas niets anders op dan een paar nachtjes op de bank te bivakkeren.

La vie Sanne – Terugkerende energie 

Als het eerste trimester van je zwangerschap erop zit, zit je vaak weer vol energie. Heerlijk! La Vie Sanne laat je in deze video zien hoe dat voelt.

Verwen jezelf met een ontspannen avond

Neem de tijd voor jezelf!  Wat dacht je van een heerlijk avondje relaxen? Laat de badkuip dus maar vollopen en gebruik bijvoorbeeld Kneipp Goodbye Stress badschuim met eucalyptus Heb je geen bad? Dan kun je een warme douche nemen met mint-eucalyptus douchegel. Breng daarna een verfrissend gezichtsmasker aan en je spa-avond is compleet!

Ben je niet zo’n fan van eucalyptusgeur? Kies dan een andere lekkere badschuim of douchegel uit ons assortiment!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

15 weken zwanger: de week van het smeren
close

Next

17 weken zwanger: de week van het regelmatig ...