BLOG Kruidvat

Zijn luiers slecht voor het milieu?

Read time: 2 minutes
Posted on: 20/12/2018
Header-luiers-slecht-milieu

Een kindje gebruikt in totaal gemiddeld 5.000 tot 6.000 luiers. Als je wegwerpluiers gebruikt, is dat bij elkaar een flinke berg afval. Kruidvat geeft om het milieu. Daarom zijn onze Kruidvat luiers en luierbroekjes gecertificeerd met het EU Ecolabel en FSC-keurmerk én verkopen we klimaatneutrale Pure & Soft luiers. Lees hier wat dit betekent.

Luiers

Voor het maken van luiers zijn veel grondstoffen nodig. Daarnaast gebruik je een luier maar één keer, dit brengt dus best veel afval met zich mee. Zijn uitwasbare luiers dan een milieuvriendelijkere optie? Het wassen hiervan kost veel water en stroom, wat ook belastend is.  

Kruidvat luiers en luierbroekjes

We willen allemaal een wereld waarin we bedachtzaam omgaan met het milieu. Niet alleen voor onszelf, maar nog meer voor onze kinderen. Door voor Kruidvat luiers en luierbroekjes te kiezen, maak je een milieubewuste keuze. Want onze luiers zijn gecertificeerd met het Europese EU Ecolabel en het FSC-keurmerk.

Wat betekent het EU Ecolabel?

Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non food producten en diensten. Producten met het EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van grondstoffen, energie, water, afval en verpakking. Dat betekent dat wij onze hoge kwaliteit luiers produceren op een zo duurzaam mogelijke manier. Ook onze materiaal-leveranciers en transporteurs voldoen aan de  strenge milieueisen.

Wat betekent het FSC-keurmerk?

Het FSC-keurmerk:

  • Geeft de zekerheid dat het hout dat als grondstof voor de luiers wordt gebruikt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
  • Verzekert dat het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd.
  • Verzekert dat de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders worden gerespecteerd.
  • Verzekert dat het hout geoogst wordt op een manier waarop het bos altijd zal blijven bestaan.

Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. En dat vinden wij belangrijk.

Verlaging van de CO2-uitstoot.

Wij houden de impact op het milieu van de productie en het gebruik van luiers nauwlettend in de gaten. We kijken bijvoorbeeld naar de CO2-uitstoot tijdens de levenscyclus van onze producten, vanaf de grondstoffen- tot aan de afvalfase.

Voor onze klimaatneutrale Kruidvat Pure & Soft luiers produceren en transporteren we zo veel mogelijk CO2-neutraal. Daarnaast compenseren we de CO2-uitstoot tijdens de gebruiks- en afvalfase door bijvoorbeeld projecten die ontbossing tegengaan te steunen.

Een duurzame toekomst

Door te kiezen voor Kruidvat luiers en luierbroekjes draag je dus op een eenvoudige manier bij aan een duurzamere toekomst voor jou en je kindje. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook kiezen voor onze klimaatneutrale Pure & Soft luiers. Baby blij, jij blij!

Wil je meer weten over het EU Ecolabel? Bekijk dan onderstaande video!

close

Previous

Baby op komst? Check de handige kraamlijst
close

Next

Ontbijt op bed helpt tegen ochtendmisselijkhe...