BLOG Kruidvat

Onderweg de luier verschonen? Check deze 5 handige tips!

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 18/11/2020

5 tips voor een zorgeloze luierwissel onderweg

Voorbereiding is de sleutel als het gaat om ouderschap, en dat is al helemaal zo wanneer je het huis uit gaat. Iets kleins zoals een sprintje naar de winkel kan al gauw ontsporen door een ongelukje! Gelukkig zijn we er om jou te helpen en het leven voor jou en je kleintje wat makkelijker te maken. Bekijk daarom onze vijf tips voor een zorgeloze luierwissel onderweg.

Tip 1: Vind een goed plekje om de luier te verschonen
Deze eerste stap kan een uitdaging zijn, maar als je een geschikte plek vindt om de luier te verschonen, wordt de rest makkelijker. We raden je aan om op zoek te gaan naar toiletten met een verschoontafel, maar als je er geen vind is de achterbank van je auto een prima geïmproviseerde versie. De rug van je kinderwagen helemaal naar beneden laten zakken is ook al voldoende.

Tip 2: Koop een draagbaar verschoonkussen
Het hebben van een laag tussen het oppervlak waarop je jouw baby verschoont is niet alleen makkelijker, maar ook hygiënischer. We raden je aan een verschoningsmatje in je luiertas te bewaren, zodat je er een bij de hand hebt wanneer je onderweg bent. Vergeten? Dekens, jassen of hydrofiele doeken werken ook.

Tip 3: Gebruik plastic zakken om de vuile luier weg te gooien
Vraag je je af wat je met al die plastic zakken uit de supermarkt moet doen? Stop ze in je luiertas voor al die vieze luiers. Als je klaar bent met het verschonen van je kleintje, doe je hem in de tas, knoop je hem vast en zoek je een prullenbak om hem op de juiste manier weg te gooien

Tip 4: Zorg ervoor dat je luiertas steeds goed gevuld is
Baby’s hebben heel wat spullen nodig; het kopen van de juiste luiertas is daarom een cruciale investering voor ouders. Je zal je al gauw afvragen wat je ooit zonder zou doen! Even belangrijk is om ervoor te zorgen dat je deze bevoorraad houdt van alle benodigdheden. Dit is wat we aanbevelen:

 • Een verschoningsmatje
 • Luiers (1 tot 2 voor elk uur dat je buiten wil doorbrengen)
 • Een pak babydoekjes
 • Plastic zakken en wet bags om vuile luiers en natte kleren in te bewaren
 • Zalf voor luieruitslag
 • Doeken voor het boeren
 • Flesje desinfecterende handgel
 • Extra kleren voor je baby na het verschonen
 • Hoed voor zonnig of koud weer
 • Babydekentje
 • Zonnemelk (voor baby’s ouder dan 6 maanden)

Een handige tip is om elke avond een snelle check te doen en de luiertas bij te vullen voor de volgende dag.

Extra tip: ken jij de premium luiers van Rascal + Friends al? Deze luiers houden je kleine bengel waar je ook bent droog. Het luiermerk heeft ook biologisch afbreekbare babydoekjes die ideaal zijn bij het verschonen. Bekijk het complete Rascal + Friends assortiment nu in onze webshop. 

Tip 5: Haal een wet bag
Verwacht het onverwachte wanneer je er met een baby op uit bent! Een wet bag, ook wel luierzak  genoemd, meenemen als je op pad bent, is ideaal voor vuile kleren, schoenen of luiers en perfect om rommel weg te houden van de rest van je spullen.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Nieuw bij Kruidvat! Rascal + Friends
close

Next

Is jouw huis veilig voor je baby?