Kruidvat Blog

Luiertaart maken: zo doe je dat!

Het perfecte kraamcadeau!

Ben je op zoek naar een leuk kraamcadeau? Maak dan een luiertaart. Geloof ons, dat is een stuk makkelijker dan je denkt. In deze video leggen we je stap voor stap uit hoe je een luiertaart maakt. We weten zeker dat kersverse ouders heel blij worden van dit cadeau!

Wat heb je nodig?

 • Luiers (maat 2 of 3)
 • Kleine transparante, rubberen haarelastiekjes
 • Een groot rubberen elastiek
 • Cadeautjes, zoals een rompertje, sokjes, een knuffeltje, een flesje, etc.
 • Naar wens cadeaupapier, lint, stickers en andere versieringen

Hoeveel luiers heb je nodig voor een luiertaart?
Een luiertaart maken klinkt ingewikkeld, maar is goed zelf te doen. Dit cadeau ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook nog eens heel handig voor de ouders. Luiers hebben ze namelijk nooit genoeg!

Het is het handigst om luiers maat 2 of 3 te gebruiken. De ouders kunnen de luiertaart dan eerst nog een tijdje bewonderen, voordat ze de luiers gaan gebruiken. Afhankelijk van hoeveel lagen je luiertaart krijgt, heb je een bepaald aantal luiers nodig:

 • Voor een luiertaart met 3 lagen heb je in totaal 120 luiers nodig: 65 voor de onderste laag, 35 voor de middelste en 20 voor de bovenste.
 • Voor een luiertaart met 2 lagen heb je in totaal 55 luiers nodig: 35 voor de onderste laag en 20 voor de bovenste laag.
 • Voor een luiertaart met 1 laag heb je in totaal 35 luiers nodig.

Zo maak je zelf een luiertaart
Volg deze stappen om zelf een luiertaart te maken:

 1. De eerste en belangrijkste stap is het rollen van de luiers. Dit is namelijk de basis van je luiertaart. Draai de luier met de voorkant naar onder en trek de achterkant een beetje omlaag. Hiermee voorkom je dat deze uitsteekt wanneer de luier opgerold is. Rol de luier op. Doe een klein transparant elastiekje om de opgerolde luier, ter hoogte van de gele lijn van het plasalarm. Rol op deze manier alle luiers die je nodig hebt op.
 2. Bundel de luiers. Begin hiervoor met drie luiers en voeg er steeds een extra toe. Maak zo een ronde vorm van alle luiers die je voor een laag nodig hebt, doe dit op dezelfde manier voor alle lagen van je taart.
 3. Maak je een luiertaart met twee of drie lagen? Haal dan bij elke laag één luier uit het midden en vervang deze door een flesje of een andere ronde vorm, zoals een lege keukenrol. Zo zorg je ervoor dat je taart stevig en één geheel wordt.
 4. Versier naar wens de buitenkant van de taart met cadeaupapier, lint en andere versieringen. Gebruik een opgerolde luier om het cadeaupapier op de juiste hoogte te knippen.
 5. Voeg wat extra babycadeautjes aan je taart toe door één, twee of drie luiers weg te halen en deze te vervangen door bijvoorbeeld een fles talkpoeder of een leuk knuffeltje.
 6. Pak de luiertaart in met doorzichtig geschenkfolie.

Inspiratie opdoen? Bekijk het gehele assortiment hier.

Veel succes!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Huilende baby: waarom huilt je kleintje?
close

Next

Zwanger en nu? Checklist zwangerschap