BLOG Kruidvat

9 weken zwanger: de week van je mooie haren

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Je bent alweer 9 weken zwanger. Behalve een heleboel kwaaltjes, zitten er heus ook voordelen aan je zwangerschap. Zo is de kans groot dat je iedere dag uit bed stapt met een goodhairday. Hoe zit dat precies? Over dit en de laatste ontwikkelingen van je kindje lees je hieronder.

Je baby in deze week:
Zo groot als een zetpil


Het is een feestje in je buik deze week! Je baby is helemaal compleet. Van de oogleden tot de plek waar later melktandjes komen: alles is er. Het enige wat nu nog op de to do-list van je kleine staat, is héél hard groeien. Alle lichaamsonderdelen moeten nog een tijd rijpen voor je kindje levensvatbaar is. Gelukkig maar, dan heb jij ook nog even om je voor te bereiden op deze grote verandering in je leven!

vergelijkingsafbeelding

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Poeh, er lijkt geen einde te komen aan je vermoeidheid. Dutjes doen is je nieuwe hobby en een trap oplopen voelt als een hardloopwedstrijd. Benieuwd wat er allemaal gaande is daarbinnen? Je lichaam is niet alleen een mensje aan het maken, ook andere processen gaan net iets anders dan normaal. Zo zijn je bloeddruk en je bloedsuikerspiegel lager. Tegelijkertijd is je stofwisseling juist sneller en zijn je hormoonniveaus (zoals je vast wel gemerkt hebt) hoger. Dat kost energie!

Zelf zit je misschien ook met wat onzekerheden en vragen. Voordeel: de termijnecho komt in zicht! Gebruik die tijd op de bank dus lekker om je vragen voor de verloskundige op een rijtje te zetten.

Tip voor daddy

Ook voor jou als vader in spe geldt: bereid je vast voor op de termijnecho. Dit is hét moment om vragen te stellen.

Shirley vertelt – @shirleyvisser

“Je hebt alle symptomen of je voelt juist helemaal niks. Ben je nu nog wel of niet zwanger? De zwangerschapstest is alweer een paar weken geleden en de termijnecho staat pas over drie weken gepland. Deze weken kunnen enorm lang duren.

Tijdens mijn eerste zwangerschap kon ik me inhouden. Tijdens de tweede zwangerschap ging ik voor een vroege echo. Bij de verloskundige zag ik een klein kindje dobberen op het scherm met een knipperend hartje. Het voelde fijn om deze bevestiging te krijgen, maar er was ook meer onzekerheid. De verloskundige zag iets wat nog niet helemaal oké leek en de weken daarna zat ik vol spanning af te wachten. Gelukkig bleek er bij de termijnecho niks aan de hand.

Deze onzekerheid was van ongekend niveau en ik vond de onzekerheid voor deze echo beter te handelen. Ik zou zelf dan ook niet meer kiezen voor zo’n vroege echo en rustig afwachten. De eerste weken zijn al onzeker genoeg. Hang in there, new mom!”

Waarom je haar ineens zo geweldig zit

Niet alleen jij, maar ook je haar gaat in een rustfase. De haren die normaal vanzelf uitvallen, blijven de komende maanden zitten. Het resultaat is een volle bos met haar. Hallo volume! Daarnaast groeit je haar een stuk sneller: een fijne bijkomstigheid als je al jaren droomt van lange lokken. Met een shampoo die past bij je haartype en regelmatig een voedend haarmasker hou je het in goede conditie. Haarolie doet wonderen voor droge puntjes.

Oeps, ook je lichaamshaar groeit sneller. In ons assortiment scheer- en ontharingsproducten vind je genoeg tools die je hier zo vanaf helpen.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

8 weken zwanger: de week van de moodswings
close

Next

10 weken zwanger: de week van de manicure