BLOG Kruidvat

8 weken zwanger: de week van de moodswings

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

Schaterlachen na een huilbui en zware stress gevolgd door een gelukzalig gevoel. Hallo moodswings! Waar je het ene moment nog verliefd fantaseert over je kleintje, overvalt een minuut later de paniek je. Niks geks. Minder stress zorgt ervoor dat je meer in control bent. Je weet wat je te doen staat: ontspan! Hieronder vind je wat fijne tips.

Je baby in deze week:
Zo groot als een vitamine C tablet


Je kleine zit inmiddels 8 weken in je buik en kan zich vanaf nu ook bewegen. Van de armen tot de piepkleine vingertjes: alles werkt. Zelf voel je hier nog niks van. Het geslacht van je baby staat al weken vast, maar pas in week 8 is er verschil zichtbaar. De testikels of eierstokken ontstaan. Qua uiterlijk lijkt het embryo al echt op een baby. Binnenkort kun je het met eigen ogen zien tijdens de termijnecho rond 10-12 weken. Nog heel even geduld!

vergelijkingsafbeelding

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Niet alleen je buik, maar ook je borsten veranderen flink tijdens je zwangerschap. Rond de achtste week groeien je boobs en kunnen ze ook wat gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. Dat komt doordat de melkklieren zich alvast voorbereiden op de borstvoeding.

Naast de misselijkheid die je misschien al ervaren hebt, is er nog een veelvoorkomend zwangerschapskwaaltje. Wist je dat maar liefst de helft van de zwangere vrouwen last heeft van obstipatie? Kies voor volkoren boterhammen, peulvruchten en voldoende groente en fruit om je darmen een handje te helpen. Ook water drinken en bewegen laten je makkelijker naar de wc gaan.

Tip voor daddy

Toon begrip voor je lief wanneer ze wat minder stabiel is. Stemmingswisselingen zijn voor niemand een pretje! Leuke dingen ondernemen helpt natuurlijk altijd. Ga lekker samen uit eten nu het nog kan.

La Vie Sanne – Verschillende moodswings in de zwangerschap

Goodbye stress!

Moodswings steken vooral de kop op tussen week 6 en week 10 van je zwangerschap. Eh, nu dus! Stress zorgt voor meer emotionele uitspattingen, dus breng je stresslevel flink omlaag. Doe iets rustiger aan en ontspan af en toe in je eigen home-spa: de badkamer. Even bezig zijn met jezelf kan zo lekker zijn. Badder met een rustgevende badolie, breng een verzorgend masker aan en lak je nagels in een fris kleurtje.

Met de Goodbye Stress-productlijn van Kneipp voel je je binnen no-time helemaal zen. Probeer de Kneipp Goodbye Stress badolie en proef de Kneipp Goodbye Stress kruidenthee.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

7 weken zwanger: de week van een knap gezicht
close

Next

9 weken zwanger: de week van je mooie haren