Zo vind je de beste luier voor je kindje

Header-beste-luier

Handige tips om de perfecte luier te vinden

Natuurlijk is alleen het beste goed genoeg voor je kindje, ook als het om luiers gaat. Ieder kindje is anders en vraagt weer om een ander soort luier. Maar hoe vind je nou de perfecte luier voor een scherpe prijs? Lees onze tips en doe er je voordeel mee.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen die voor iedere ouder belangrijk zijn bij het kopen van een luier. Naast de prijs is vooral het comfort van de luier belangrijk. Let op deze dingen als je een luier kiest:

  • Pasvorm. Het is belangrijk dat een luier goed aansluit. De pasvorm en grootte van verschillende merken luiers verschillen van elkaar. Probeer er verschillende uit tot je de juiste pasvorm voor jouw kindje gevonden hebt. Sommige luiers hebben een handig rugelastiek, waardoor de luier extra goed aansluit op de rug. Dit helpt lekken via het ruggetje te voorkomen.
  • Comfort. Een luier moet lekker zacht zijn, comfortabel zitten en niet knellen. Let daarom goed op de maat. En let erop dat de luier niet knelt bij de beentjes. Zie je bij het verschonen rode lijnen op de beentjes van je baby, doe de luier dan wat losser. Helpt dat niet? Probeer dan een grotere maat luier.
  • Absorptie. Een luier moet natuurlijk goed absorberen en niet doorlekken. Je wilt dat de billetjes van je kindje dag en nacht droog blijven. Want dat helpt onder andere luieruitslag te voorkomen. Sommige maten luiers hebben ook + maten (bijvoorbeeld 4+). Dat zijn luiers die nog beter absorberen, handig voor kindjes die veel plassen of voor tijdens de nacht.
  • Flexibiliteit. De flexibiliteit van de luier is belangrijk, vooral als je kindje al kan staan of heel beweeglijk is.

Ook de prijs telt mee

Als je een baby of een dreumes hebt, geef je iedere maand een groot bedrag uit aan luiers. Logisch dat je dan een goede luier wil die ook nog eens fijn geprijsd is. Hierbij wat handige tips:

  • Prijs per luier. Luiers zijn te koop in verschillende verpakkingsgroottes. Soms lijkt een pak heel voordelig geprijsd, maar dat komt dan omdat er minder luiers in zitten. Door naar de prijs per luier te kijken weet je zeker dat je een goede prijs hebt.
  • Internet. Doe online een vergelijkend prijsonderzoek. Er zijn een heleboel sites die je laten zien wat een luier per stuk kost. Dat is toch waar het uiteindelijk om gaat.
luier kiezen

Tip: De prijs per luier wordt bij acties, waarbij je meerdere verpakkingen koopt, vaak niet goed berekend. Reken in dat geval zelf uit wat de prijs per stuk is.

  • Koop groot in. Als je een jumbo-pak luiers koopt, ben je per luier vaak minder kwijt dan wanneer je kleinere pakjes koopt. Meestal geldt: hoe meer luiers er in een verpakking zitten, hoe lager de prijs per luier.
  • Nieuwsbrieven. Word lid van nieuwsbrieven en van ‘baby & mama’ voordeel programma’s. Zo ben je altijd op de hoogte van speciale (kortings)acties.

Tip: Probeer naast een A-merk ook zeker eens een huismerk. Wie weet bespaart het je op jaarbasis honderden euro’s. En beweegt jouw kindje gewoon veel lekkerder in een huismerkluier dan in een luier van een duur A-merk.

Lekker uitproberen

Een luiertaart, een proefpakketje of gelukkige opa’s en oma’s die je verwennen met de eerste voorraad: jonge ouders hebben in het begin vaak luiers genoeg. Of je ze nou krijgt of koopt, probeer ze lekker uit. Dan kom je vanzelf bij je lievelingsluier uit.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer