Zo maak je een babyboek

babyboek-header

Zo maak je een baby fotoboek

Je hoort het vaak: ze zijn groot voor je het weet. Wil jij alle herinneringen aan je kindje bewaren? Maak dan een baby fotoboek. Bekijk onze tien tips hiervoor. Een fantastisch babyboek maak je het gemakkelijkst in de gratis fotosoftware.

Zwanger? Bekijk dan hoe je zelf zwangerschapsfoto’s maakt.

1. Welke stijl past het beste bij jou?

Voor je aan de slag gaat met je babyboek is het een goed te bedenken welke sfeer je neer wilt zetten. Wil je een rustig fotoboek of wil je dat het vrolijk en kleurrijk wordt? Ga je er teksten bij zetten? Wil je verschillende formaten foto’s door elkaar of hou je het bij vaste formaten? Als je dat van te voren al in je hoofd hebt, is de kans groter dat je babyboek echt naar je zin zal zijn.

2. Hoe ruimer hoe beter

Als het om een babyboek gaat, is een groot boek zeer geschikt. Niet alleen kun je je mooiste foto’s uitvergroten, er is ook voldoende ruimte om er eventueel tekst bij te zetten. Zo blijft het boek overzichtelijk.

3. Kies een mooie achtergrond

Met de achtergronden kan je veel doen. Kies in onze fotoboeksoftware kleuren en sferen die passen bij het verhaal van de foto. In de categorie Baby vind je heel mooie achtergronden, maar er zijn ook andere rubrieken waar je kan kijken. Je kunt ook kiezen voor een egale achtergrondkleur.

4. Een zwart-witfoto maakt verschil

Soms komt een afbeelding mooier uit in zwart-wit. Vooral foto’s die zijn genomen tijdens of net na de geboorte zien er vaak in zwart-wit charmanter uit dan in kleur. In onze fotoboeksoftware zet je foto’s heel makkelijk om naar zwart-wit.

5. Voeg een rand toe

Je foto’s komen nog mooier uit wanneer je ze een randje geeft. Zeker wanneer je de achtergrond een kleurtje geeft, bereik je met een randje een mooi effect. In onze fotosoftware voeg je heel simpel een randje toe en kun je de kleur en breedte naar je smaak aanpassen.

babyboek-sfeerbeeld

6. Kies het lettertype dat bij jou past

Wanneer je ervoor kiest om tekst toe te voegen aan je fotoboek, kijk dan ook naar het lettertype. Elk lettertype zijn eigen sfeer. In onze fotoboeksoftware kan je alle lettertypes gebruiken die op je computer staan.

Extra tip: Bij ons kan je gratis een tekst op de omslag en de rug van het fotoboek zetten.

7. Aan de slag met clipart

Met leuke clipart maak je je fotoboek heel persoonlijk. Je plaatst ze waar je maar wil. Onze clipart kan je ook draaien, vergroten of verkleinen. Kijk eens naar de clipart in de categorie Baby, maar snuffel ook eens in andere rubrieken.

8. Creatief met passe-partouts

Met passe-partout bereik je gedurfde effecten! Kies je passe-partout en sleep het naar de plek waar je hem wilt hebben. Zo simpel is het!

9. Ontwerp de omslag als laatste

Het werkt erg goed om eerst je fotoboek helemaal te ontwerpen en dan pas de omslag. Ook bij het ontwerpen van je omslag kan je aan de slag met leuke achtergronden, clipart en passe-partouts.

10. Laat je boek tweemaal afdrukken

Als je je boek tweemaal laat afdrukken kun je er zelf één houden en de andere later aan je zoon of dochter geven. Ook leuk als cadeautje voor opa en oma.

Extra tip: Heb je weinig tijd, maar wil je toch een prachtig baby fotoboek maken? Gebruik dan onze fotoboek-assistent .

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer