Kruidvat BLOG

Zo kies je de juiste flesvoeding voor je kindje

Header_

Welke flesvoeding geef jij je kindje?

Je wilt je kindje alles geven wat hij of zij nodig heeft. Ook de juiste voeding is enorm belangrijk. Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s. Als je geen borstvoeding kan of wil geven, is er flesvoeding. Maar hoe kies je de juiste flesvoeding? We helpen je.

Onze tip: Kruidvat 4 Dreumesmelk bevat minder zout en meer voedingsvezelfs dan gewone melk en is een onderdeel van een gevarieerde voeding.

Kruidvat flesvoeding

Opvolgmelk van Kruidvat bevat het omega-3 vetzuur DHA* voor het ondersteunen van de normale ontwikkeling van het gezichtsvermogen tot de leeftijd van 12 maanden. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 100mg DHA. Bovendien bevat het een mix van vezels in de verhouding 9:1, nucleotiden en alfa-linoleenzuur (ALA*) dat bijdraagt aan de normale ontwikkeling van de hersenen. Daarnaast bevat de voeding Pro Complex+, een mix van nutriënten.

Pro Complex+ ondersteunt de normale:

  • Ontwikkeling van het immuunsysteem (vitamine A en zink)*
  • Ontwikkeling van de hersenen (ijzer)*
  • Groei (jodium)*
  • Groei en ontwikkeling van de botten (vitamine D en calcium)*

Verschillende soorten flesvoeding

Kruidvat heeft een compleet assortiment flesvoeding:

  • Kruidvat volledige zuigelingenvoeding en opvolgmelk is de meest gebruikte flesvoeding. Het is geschikt voor baby’s met geen tot beperkte klachten. Als een kindje voor de eerste keer flesvoeding krijgt, is dit vaak de voeding die wordt geadviseerd.
  • Kruidvat FRT is een variant op de standaard voeding. Deze voeding bevat een andere koolhydraat en eiwitsamenstelling. Niet ieder kindje is nu eenmaal hetzelfde. Voor meer informatie bel 0318-798567.
  • Kruidvat Anti Reflux is een dieetvoeding. Aan deze flesvoeding is johannesbroodpitmeel toegevoegd. Het is voor kindjes die regelmatig een mondje voeding teruggeven. Johannesbroodpitmeel verdikt de voeding in de maag en zorgt ervoor dat de voeding minder gemakkelijk omhoog komt.
  • Kruidvat Extra Care H.A. is een dieetvoeding. Deze flesvoeding wordt gebruikt als een kindje last heeft van krampjes of moeizame ontlasting. Het bevat een specifieke mix van ingrediënten. Deze voeding is laag in lactose, eiwitten zijn verknipt (gehydrolyseerd) en de vetblend bevat een specifieke component die op moedermelk lijkt. Ook als in de eerstelijns familie een bewezen koemelkallergie is vastgesteld, wordt geadviseerd om deze preventief allergene voeding te gebruiken: het verkleint de kans op het ontwikkelen van een koemelkallergie. Als je overstapt op Kruidvat Extra Care H.A. kan het even duren voor je verbetering ziet bij je kindje. Gebruik de voeding daarom minimaal 2 weken. De ontlasting zal door het gebruik van Kruidvat Extra Care iets groener van kleur en iets dunner van consistentie worden.
  • Kruidvat Geit is een geschikt product als je geen borstvoeding meer kunt of wilt geven, of als je flesvoeding wilt combineren met borstvoeding. Dit geldt voor alle flesvoeding, maar deze zijn vaak op basis van koemelk. Als je je kindje geen koemelk wilt geven, heeft Kruidvat een alternatief: opvolgmelk op basis van geitenmelk.
Flesvoeding-rond-sfeerbeeld

Help, mijn kindje spuugt!

Geeft je kindje na het voeden regelmatig een mondje voeding terug? Voeg dan Johannesbroodpitmeel toe aan de voeding. De voeding wordt dikker in de maag en komt minder makkelijk omhoog. De reflux vermindert.

Johannesbroodpitmeel is ook te gebruiken in combinatie met borstvoeding. Maak een papje van Johannesbroodpitmeel en geef je kindje enkele lepeltjes of voeg Johannesbroodpitmeel toe aan afgekolfde borstvoeding.

Om het je gemakkelijker te maken, kun je ook overstappen op Kruidvat A.R. Dit is een standaard flesvoeding waar al johannesbroodpitmeel aan toegevoegd is. Krijgt je kindje een andere flesvoeding, bijvoorbeeld Kruidvat Extra Care of Kruidvat Forte? Dan kun je Kruidvat Johannesbroodpitmeel aan de flesvoeding toevoegen.

Warenwetregelingen Zuigelingenvoeding en -opvolgmelk

De Warenwetregeling Zuigelingenvoeding en -opvolgmelk beschrijft precies welke ingrediënten in flesvoedingen moeten zitten en hoeveel. Dit wordt getoetst door onafhankelijke instanties. De samenstelling en kwaliteit van alle flesvoeding is dus wettelijk vastgelegd.
Kruidvat flesvoedingen voldoen aan de bestaande wetgeving, net als alle andere merken flesvoeding in Nederland. De onderlinge verschillen tussen de diverse merken flesvoeding zijn hierdoor heel klein, behalve het prijsverschil.

Babyvoedingchecker.nl zegt: “De kwaliteit van huismerken flesvoeding is dus net zo goed, ook al zijn ze vaak stukken goedkoper dan bekende A-merken.”

* conform EU wetgeving 1924/2006

Ben jij benieuwd naar het hele assortiment flesvoeding? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous Article

Ontbijt op bed helpt tegen ochtendmisselijkhe...
close

Next Article

Wat is foliumzuur?