Belangrijk! Hoe bescherm je je baby en kind tegen de zon?

baby en kind in d zon

5 tips om je kind te beschermen tegen de zon

Ga nu maar in de schaduw spelen! Je hebt het vast wel eens geroepen naar je kleintje, maar die had aan jouw advies geen boodschap. Kinderen die buitenspelen gaan vaak helemaal op in hun spel. Maar ze hebben niet door hoe schadelijk de zon is.

Onze tip: Kruidvat Solait Kids SPF 50+ Sunspray is uitgeroepen tot Beste Koop!* De zonnebrandspray biedt zeer hoge bescherming voor de zeer lichte huid en bevat vitamine E en een combinatie van uv-filters voor directe bescherming.

De kwetsbare kinderhuid is extra gevoelig voor schadelijke uv-stralen. Bescherming tegen de zon moeten we daarom echt serieus nemen. Bekijk hieronder onze 5 tips voor een goede zonbescherming.

Tip 1. Hou je kindje uit de zon & smeer altijd

Baby’s tot 1 jaar kun je beter altijd uit de directe zon houden. Kinderen tot en met 3 jaar moet je altijd insmeren. Welke SPF heb je nodig voor je kind? Kies het liefst voor een zonnebrandcrème met SPF 50.

Kies ook het liefst voor een zonnebrandcrème met minerale filters. Deze trekken namelijk niet in de huid en dat is beter voor de gevoelige babyhuid.
Meer weten over de diverse filters? Bekijk alles wat je moet weten over SPF en zonnebrandcrème.

Tip 2. Bescherm ook tieners

Zijn je kinderen al wat groter? Zelfs tot 18 jaar is het extra goed oppassen met de zon. De huid is namelijk nog in ontwikkeling. Ook tieners moeten daarom smeren. Kies voor een lekker ruikende zonnebrandcrème, dat maakt het smeren gelijk een stuk hipper!

Tip 3. Herhaal het smeren

Eén keer insmeren is niet genoeg. Zonbeschermingsproducten verliezen namelijk hun werking na verloop van tijd. Kijk even hoe laat je je kindje of jezelf hebt ingesmeerd en herhaal het insmeren iedere twee uur.

Tip 4. Zonnebrandcrème mee

Smeer je kind bij zonnig weer goed in voor hij naar school gaat. Geef hem een flesje zonnebrandcrème mee naar school of de opvang voor het geval de kindjes gaan buitenspelen. Vraag de leerkracht of begeleider of hij je kind insmeert, liefst 20 tot 30 minuten voor het buitenspelen.

Kinderen in de zon insmeren

Extra tip: Geef je kindje een roller mee zodat hij zichzelf in kan smeren! Het zelf doen is natuurlijk veel leuker.

Tip 5. Geef uitleg

Vindt je kind het niet leuk om ingesmeerd te worden? Leg hem uit waartegen je hem wilt beschermen. Zo zal hij stukken beter meewerken. Uiteindelijk zal hij de juiste gewoontes ontwikkelen als het gaat om zonbescherming. Jong geleerd is oud gedaan!

Zonnebrandproducten voor kinderen

Je kunt bij Kruidvat terecht voor zonnebrandproducten voor kinderen van het eigen Kruidvat Solait merk, maar ook voor andere merken. Ben je benieuwd naar alle zonnebrandproducten voor kinderen, ga dan snel naar jouw favoriete merk!

* https://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/test-zonnebrand?icmp=home_vers_getest_zonnebrand, 2019

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer