Wij hebben de enige suikervrije pap voor kinderen vanaf 12 maanden!

Wij-hebben-de-enige-suikervrije-pap---header

Pap zonder suiker of andere toegevoegde zoetigheid

Geef jij je kindje ook regelmatig pap? Vaak zit er suiker of andere zoetigheid in waardoor de pap niet zo gezond is als je denkt. De Consumentenbond heeft daarom 27 verschillende soorten pap vergeleken en de Kruidvat Biologische 8 Granenpap is de enige pap voor kinderen vanaf 12 maanden die geen suikers bevat. En daar zijn wij trots op!

Gezonde pap

Pap is een vervanger van brood en ideaal als bijvoorbeeld ontbijt. Je denkt vaak dat pap een gezond alternatief is, maar uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt het tegendeel. In maar liefst een kwart van de soorten pap zaten toegevoegde suikers. Dit waren tafelsuikers, maar ook andere vormen zoals honing of dextrose. Deze maken de pap minder gezond.
Suiker zit namelijk vol calorieën en is niet goed voor de tanden van je kindje. Ook wordt de pap zo onnodig zoet gemaakt en went je kindje aan deze smaak. De zoete smaak wordt dan snel favoriet, waardoor je kindje liever iets zoets heeft dan iets hartigs.

Voor kindjes vanaf 4, 6 of 12 maanden

Pap is verkrijgbaar voor kinderen vanaf 4, 6 of 12 maanden. Uit de test van de Consumentenbond blijkt dat 11 van de 27 soorten pap geen zoetigheid bevatten. Slechts één van deze soorten is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en dat is onze Kruidvat Biologische 8 Granenpap.
De consumentenbond zegt hierover:

“Alleen Kruidvat verkoopt pap voor 12 maanden of ouder waar geen suikers en andere zoetigheid is toegevoegd.”

Wil je dus een gezonde pap zonder toegevoegde suikers of andere zoetigheid voor je kindje vanaf 12 maanden? Kies dan voor Kruidvat Biologische 8 Granenpap.

Direct online bestellen:

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer