Wat maakt het babyhuidje zo kwetsbaar?

header - Wat maakt het babyhuidje zo kwetsbaar

Zorg goed voor de tere babyhuid

De huid van baby’s is gevoelig en kwetsbaar. Als ouder weet je dit vaak maar al te goed. Maar weet je ook waarom het babyhuidje zo kwetsbaar is? Lees snel door en ontdek het antwoord hier. Ook geven we je een paar handige tips voor het verzorgen van de tere babyhuid.

Waarom is het babyhuidje zo kwetsbaar?

De huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid, lederhuid en onderhuids bind- en vetweefsel. De opperhuid beschermt tegen invloeden van buitenaf. Bij kinderen tot vier jaar is de bovenste laag van de opperhuid, de hoornlaag, nog niet volgroeid. Hierdoor is de huid van baby’s nog niet optimaal beschermd tegen bacteriën en dus kwetsbaarder. Daarnaast droogt de babyhuid sneller uit doordat de talg- en zweetklieren nog niet goed ontwikkeld zijn en de huid nog geen beschermende zuurmantel heeft. De huid is hierdoor gevoeliger voor uitdroging, irritaties en infecties.

Hoe zorg je goed voor de kwetsbare babyhuid?

Omdat de babyhuid kwetsbaarder en minder goed beschermd is dan de huid van volwassenen, is het belangrijk om goed voor haar te zorgen. Gebruik daarom alleen milde producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de tere babyhuid.

Wees kritisch op je babyverzorgingsproducten en dan vooral op de ingrediënten. Parfum kan bijvoorbeeld een allergie veroorzaken en zeep laat het natuurlijke vetlaagje van de huid verdwijnen. Onze tip is om alleen producten te gebruiken die je kindje echt nodig heeft. Als je kindje bijvoorbeeld geen droge huid heeft, is het niet nodig om zijn of haar huid in te smeren met bodylotion.

6. Sfeerbeeld - Wat maakt het babyhuidje zo kwetsbaar

Nieuw! Billendoekjes zonder chemicaliën

Als ouder gebruik je heel vaak babydoekjes. Natuurlijk om de billetjes schoon te maken, maar bijvoorbeeld ook om handjes en gezichtjes mee af te vegen. Ben je op zoek naar billendoekjes die natuurlijk, mild en verzorgend zijn? Probeer dan de nieuwe WaterWipes.

Deze babydoekjes bevatten slechts twee ingrediënten: 99,9% water en 0,1% grapefruitextract. Dit extract heeft antibacteriële en huidverzorgende eigenschappen waardoor de WaterWipes huidirritaties, zoals luieruitslag, helpen voorkomen. De waterdoekjes bevatten geen parfum, alcohol, geurstoffen, conserveringsmiddelen of andere chemicaliën en zijn daarom zeer geschikt voor de kwetsbare babyhuid.

Probeer ze nu zelf!

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer