Wat is foliumzuur?

Header-foliumzuur

Alles wat je moet weten over foliumzuur

Foliumzuur is een natuurlijke bron van B11. Foliumzuur speelt een rol in het celdelingsproces, en draagt bij tot een normale bloedvorming. Iedereen moet voldoende foliumzuur binnenkrijgen, maar voor vrouwen die zwanger zijn is dit extra belangrijk.

Onze tip: Kruidvat Foliumzuur tabletten zijn speciaal gemaakt voor vrouwen die in verwachting zijn of zwanger willen worden en draagt bij tot de groei van de foetus tijdens de zwangerschap en tot de vermindering van vermoeidheid.

van 0.00 2.49

Zwangerschap

Omdat foliumzuur bijdraagt aan de weefselgroei tijdens de zwangerschap, is de vitamine van groot belang tijdens de zwangerschap. De baby heeft voldoende foliumzuur nodig om zich te ontwikkelen. Daarom wordt het vrouwen aangeraden tijdens hun zwangerschap product met foliumzuur te nemen.

Foliumzuursuppletie verhoogt de folaatstatus van de moeder. Een lage folaatstatus van de moeder is een risicofactor voor het ontstaan van neuralebuisdefecten bij de zich ontwikkelende foetus. Uit de neurale buis ontstaan het ruggenmerg en de hersenen van het ongeboren kindje.

Voedingsmiddelen met foliumzuur

Dagelijks moet je ongeveer 400 mcg (microgram) foliumzuur binnenkrijgen. Foliumzuur zit gelukkig in heel veel voedingsmiddelen. Eet bijvoorbeeld bladgroenten, peulvruchten, volkoren brood en sinaasappels om te zorgen dat je er voldoende van binnenkrijgt.

Supplementen

Zwangere vrouwen hebben nog meer foliumzuur nodig: minstens 600 mcg per dag. Daarom is het belangrijk dat ze supplementen te slikken (van ongeveer 400 mcg). Het wordt aangeraden al te beginnen met het slikken van foliumzuursupplementen op het moment dat je zwanger wilt worden. Bij een onverwachte zwangerschap kun je het best direct beginnen op het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent.

Rond-sfeerbeeld-foliumzuur

Maar je hoeft natuurlijk niet zwanger te zijn om supplementen met foliumzuur te slikken. In principe zou je voldoende foliumzuur binnen moeten krijgen via je voeding, maar je kunt het altijd aanvullen als je denkt dat dat nodig is. Eén tabletje per dag is genoeg. Foliumzuur zit ook in multivitaminesupplementen. Die kun je dus ook slikken in plaats van supplementen met alleen foliumzuur.

Ben je benieuwd naar ons hele Vitaminen & Supplementen assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer