Waar moet je op letten bij het kopen van babydoekjes?

waar-moet-je-op-letten-bij-het-kopen-van-babydoekjes-header

Wat zijn de beste babydoekjes voor jou en je kindje?

Als ouder van een baby of peuter kun je gewoon niet zonder babydoekjes. Je hebt er daarom altijd genoeg in huis en ook onderweg heb je vaak een pakje bij je. Maar wat zijn de beste babydoekjes voor jou en je kindje? Waar moet je precies op letten bij het kopen van babydoekjes? Je ontdekt het hier.

Wasbare doekjes of wegwerpdoekjes?

Vroeger gebruikte men wasbare doekjes. In 1950 kwamen wegwerpdoekjes op de markt. Deze werden vooral onderweg en voor het schoonmaken van handen gebruikt. Ouders gingen deze kant-en-klare doekjes steeds vaker voor hun kindje gebruiken. Maar pas in 1980 kwamen de eerste echte babydoekjes op de markt.

Wegwerpbabydoekjes zijn ideaal. Ze zijn makkelijk mee te nemen en na gebruik gooi je ze gewoon in de prullenbak. Maar als je liever voor een milieuvriendelijk alternatief gaat, zijn er ook nog steeds wasbare varianten verkrijgbaar. Na gebruik stop je ze in een zak en was je ze in de wasmachine op 60 graden.

Prijs

Bij de aanschaf van billendoekjes speelt de prijs natuurlijk ook een rol. Het is het voordeligst om voordeelverpakkingen in huis te halen. De doekjes zijn dan per stuk het goedkoopst. Doe dit alleen niet als je kindje net geboren is. Het is dan het verstandigst om eerst uit te proberen welke doekjes jij en je kindje fijn vinden. Het is tenslotte erg vervelend als je kindje een allergische reactie krijgt van de doekjes waarvan je net een hele voorraad hebt ingeslagen.

waar-moet-je-op-letten-bij-het-kopen-van-babydoekjes-sfeerbeeld

Zonder parfum en antibacterieel

Bij het uitzoeken van de beste babydoekjes zijn de ingrediënten heel belangrijk. Het is het beste om te kiezen voor doekjes zonder parfum of alcohol. Deze stoffen kunnen het babyhuidje irriteren. Parfum kan zelfs allergische reacties veroorzaken.

Let er ook op dat er zo min mogelijk conserveringsmiddelen zijn gebruikt. Sommige hebben namelijk vervelende bijwerkingen zoals huidirritatie. Over het algemeen geldt: hoe meer ingrediënten, hoe meer conserveringsmiddelen. Kies daarom voor zo natuurlijk mogelijke babydoekjes.

Tip: Huggies Pure Extra Care Babydoekjes zijn gemaakt van 67% natuurlijke vezels, waardoor ze behoren tot de babydoekjes met het minste plastic. De doekjes bevatten 99% water en zijn vrij van parabenen en alcohol.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer