Kruidvat Blog

Tips voor het goed voorbereiden van het badje en bedje

Headerbeeld Zwitsal Philips Avent bad en bed

Een beetje troost en comfort voor de kleine avonturiers

Baby’s vinden een badje vaak heerlijk. Het is een moment van ontspanning. Wat heb je allemaal nodig om je baby in bad te doen en hoe maak je het badje zo aangenaam mogelijk voor je baby? Je ontdekt het hier.

Wat heb je nodig om je baby in bad te doen?

Voordat je je baby in bad doet, is het handig om wat voorbereidingen te treffen en alvast schone kleertjes, een luier en een hydrofiele doek klaar te leggen. Na het badje heb je alles bij de hand en kun je je baby meteen afdrogen en warm aankleden. Verder heb je nodig:

  • Babybadje of tummytub
  • Badstandaard
  • Badthermometer
  • Emmer om het badje mee te vullen
  • Badcape
  • Hydrofiele washand om je baby mee te wassen
  • Zwitsal babyshampoo of babyzeep
  • Eventueel badspeeltjes als je baby al wat ouder is, eendjes of bootjes vallen vaak wel in de smaak

Na het badje is het bedtijd

Na het badje is het tijd om naar bed te gaan. Hierbij merk je misschien dat fopspenen klein van stuk zijn, maar ze bieden een opgroeiende baby vaak veel troost en comfort. Om te begrijpen waarom een fopspeen fijn en goed is voor een baby, moet je eerst begrijpen waarom baby’s zuigen.

Sfeerbeeld Philips Avent bad en bed rond

Eigenlijk doen ze dat omdat ze er niets aan kunnen doen; het gaat vanzelf. Baby’s worden geboren met een natuurlijke behoefte om op alles te zuigen wat in hun mondje komt. Wanneer het kindje ouder wordt, verdwijnt deze reflex langzaam. Daarom heeft Philips Avent de ultrazachte pluchen knuffel met een ultrazachte speen ontworpen. Door een lichte verzwaring blijft de knuffel dicht tegen je baby aan liggen om een veilig gevoel te geven. De knuffel is eenvoudig van de speen los te maken, waardoor schoonmaken geen probleem vormt.

Ben jij benieuwd naar ons hele babyverzorging assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Vorige

Met je kindje genieten van een zomerse dag? D...
close

Volgende

Met deze 8 tips voorkom je dat je peuter zich...