Stap voor stap een luier verschonen

Header_Stap voor stap een luier verschonen

De beste tips bij het verschonen van een luier

Een luier verschonen lijkt makkelijk, maar als je met een luier in je ene hand en een beweeglijke baby onder je andere hand staat, is het toch wat moeilijker dan gedacht. Daarom gaan wij je helpen. In dit handige stappenplan leggen we je stap voor stap uit hoe je een luier verschoont. Zo doe jij dit vanaf nu als een pro!

Onze tip: Voorkom dat het gevoelige huidje van je baby geïrriteerd raakt na het baden of verschonen met Kruidvat Baby Talkpoeder. Kruidvat Baby Talkpoeder absorbeert vocht, waardoor het huidje van je baby droog en zacht blijft. 

Wat heb je nodig?

Om te beginnen is het handig om alle spullen die je nodig hebt binnen handbereik te leggen. Dit heb je nodig:

Tip: Leg ook een extra luier en wat extra kleertjes klaar. Soms heb je tijdens het verschonen een ‘ongelukje’ of is de poepluier erger dan je dacht. Het is dan heel fijn om een extra luier en schone kleertjes binnen handbereik te hebben.

Aan de slag!
Bij het verschonen van een luier is één ding erg belangrijk: geduld. Sommige kindjes willen niet stil liggen en huilen tijdens het verschonen. Toch is het belangrijk dat je dan ook zorgvuldig werkt en de billetjes goed schoonmaakt. Je wilt natuurlijk niet dat je kindje last krijgt van rode, pijnlijke billetjes of luieruitslag.

Zo verschoon je een luier:

1 - Leg je kindje op zijn rug op het aankleedkussen.
2 - Maak het rompertje aan de onderkant los en schuif het omhoog. Zorg ervoor dat je kindje niet met zijn billetjes op de romper ligt.
Tip: soms is het handig om ook de sokjes uit te trekken, zeker bij een poepluier. Als je kindje graag met zijn voetjes beweegt, worden sokjes soms vies.
3 - Maak de luier los door de twee plakstrips aan de voorkant los te trekken. Vouw de luier dicht over het vieze gedeelte. Je kindje ligt zo met zijn billetjes op de buitenkant van de luier, ideaal bij ‘ongelukjes’.
4 - Maak alles goed schoon met de billendoekjes.
5 - Doe daarna wat talkpoeder of babyzalf op de billetjes.
6 - Til het onderlijf van je kindje wat op aan de beentjes en trek de vieze luier weg. Leg de nieuwe luier open onder de billetjes neer. De achterkant van de luier moet hierbij net iets hoger dan de navel liggen. Haal de voorkant van de luier tussen de beentjes door naar voren en maak de luier vast met de plakstrips. Let op dat je de luier niet te strak, maar ook niet te los vastmaakt en dat de randen bij de beentjes goed zitten. Check daarna of de luier aan alle kanten goed zit.
7 - Knoop het rompertje dicht en klaar!

Rond sfeerbeeld luier verschonen

Probeer onze Kruidvat luiers

Ben je op zoek naar luiers van uitstekende kwaliteit tegen een voordelige prijs? Probeer dan eens onze Kruidvat luiers. Dankzij de drie absorberende kanalen in de kern nemen de luiers vocht snel op en beschermen ze zo optimaal. Omdat ze flexibel en fluweelzacht zijn, zitten ze voor je kind erg comfortabel.

Het handige rugelastiek zorgt ervoor dat ze goed aansluiten en een fijne pasvorm hebben. Maar liefst 9 van de 10 ouders raadt Kruidvat luiers aan*.

Bestel de Kruidvat luiers nu in onze webshop!

*Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl, onder 120 testers, april 2020

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer