Net mama of papa geworden? Ontdek alles over babypoep en verschonen.

Pampers luiers verschonen

Lees onze tips voor nieuwe ouders

Ben jij net de trotse moeder of vader geworden? Of is het bijna zover? De eerste weken na de geboorte van je baby bestaan uit veel liefde, knuffels en... babypoep. Het is dus handig om te weten wat er precies gebeurt bij de ontlasting van je kleintje en hoe je dit zo comfortabel mogelijk maakt voor je baby én jezelf.

van 0.00 10.99
Pampers Baby-Dry Pants Maat 5 Luierbroekjes

mt 5 (12-17kg), 22 stuks

Pampers Baby-Dry Pants Maat 5 Luierbroekjes

Verschillende fases in de stoelgang van je baby

Wanneer je baby pas geboren is, is de eerste ontlasting meestal zwart en kleverig. Dit heet meconium. Het bestaat uit de afvalstoffen die je baby uit het vruchtwater inslikte tijdens de zwangerschap. Na enkele dagen wordt de ontlasting vloeibaarder en lichtgeel van kleur als gevolg van de verteerde melk.

Tijdens de eerste weken borstvoeding kan de ontlasting van je baby heel vloeibaar zijn. Doordat de darmen van je baby nog niet helemaal rijp zijn, wordt er in het begin ook meer ontlasting geproduceerd. Het is goed om voor een kwaliteitsvolle luier te kiezen die je baby tijdens deze periode het beste comfort biedt. Sommige luiers, bijvoorbeeld de Premium Protection luiers van Pampers, beschikken over een absorberende toplaag die vocht en zachte ontlasting wegleidt van je baby’s gevoelige huid zodat hij goed beschermd is.

Onze tips om luiers vlot te verschonen

  • Leg alles wat je nodig hebt klaar voor het verschonen. Babydoekjes? Check! Luier? Check! Zalf? Check! Zo moet je niet nog op zoek met je baby op de arm.
  • Rol een vieze luier op en plak hem dicht met de plakstrips. Zo kan de luier netjes in de vuilbak. Als je de Pampers luierbroekjes gebruikt, kun je de plakstrip op de achterkant gebruiken die speciaal daarvoor is aangebracht.
  • Sommige luiers, zoals de Premium Protection luiers van Pampers, hebben een urine-indicator. Die kleurt blauw wanneer je baby heeft geplast zodat je weet wanneer je de luier zou kunnen verschonen. Lekker handig!
  • Een messy situation? Veel rompertjes hebben een envelophals. Zo kun je het rompertje over de schouders naar beneden uitdoen. Zo hoeft het vuile rompertje niet over je baby’s hoofd. Babydoekjes, zoals de New Baby Sensitive doekjes van Pampers, zijn handig om je baby’s huid zacht schoon te maken.
  • Als jouw baby een gevoelige huid heeft, kun je wat zalf aanbrengen op de billetjes voordat je de verse luier aandoet.
  • Zorg ervoor dat de randjes van de luier aan de billetjes naar buiten wijzen om doorlekken te voorkomen.
  • Pro-tip: heb je een zoon? Soms kan die plassen tijdens het verschonen. Leg daarom een doekje op de piemel zodat de plasstraal niet overal komt.

Ontdek de Premium Protection luiers en New Baby Sensitive babydoekjes van Pampers die jouw baby het zachtste comfort bieden.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer