Kies voor Pampers en steun de strijd tegen tetanus

Pampers Tetanus

Pampers wil de wereld waarin baby’s opgroeien verbeteren. Help jij mee?

Ben je op straat gevallen en heb je een schaafwond? Of ben je gebeten door een hond of ander dier? Dan kan je een tetanusinfectie oplopen. Deze bacterie is heel gevaarlijk. Daarom worden kinderen in Nederland tegen deze infectieziekte gevaccineerd. Om ook in andere landen het sterftecijfer door tetanus te verlagen, steunt Pampers Unicef*. En als jij voor Pampers kiest, help je hierbij!

Wat is tetanus?

De bacterie Clostridium tetani is de veroorzaker van de infectieziekte tetanus. Via een wond komt deze bacterie het lichaam binnen. De bacterie maakt gifstoffen aan die spierkrampen kunnen veroorzaken. Hierdoor kan je problemen krijgen met slikken en ademhalen en kunnen een hoge bloeddruk en hartritmestoornissen ontstaan.

Tetanus is erg gevaarlijk en zonder behandeling dodelijk. De bacterie werkt snel en antibiotica werken daarom niet. De enige manier om je goed te beschermen is door een vaccinatie.

van 0.00 9.99
Pampers Premium Protection Maat 3 Luiers

mt 3 (6-10 kg), 33 stuks

Pampers Premium Protection Maat 3 Luiers

Pampers en Unicef werken samen in de strijd tegen tetanus

In Nederland is bijna iedereen ingeënt tegen tetanus. De ziekte komt hier dan ook bijna niet meer voor. Maar in de rest van de wereld komt tetanus nog wel voor, en dat terwijl de oplossing er is.

Sinds 2006 werkt Pampers daarom elk jaar van oktober tot december samen met Unicef om ervoor te zorgen dat tetanus nergens ter wereld nog een gevaar kan vormen bij pasgeboren kinderen. Die samenwerking is succesvol, want intussen zijn al 20 landen, waaronder Indonesië, Cambodja, Senegal en Burkina Faso, helemaal vrij van tetanus. Al meer dan 500.000 pasgeboren kinderen zijn tot op de dag van vandaag gered. Een mooi getal, maar nog meer dan 67 miljoen moeders en hun baby’s lopen gevaar. Daarom is steun belangrijk.

Door te kiezen voor Pampers, help jij mee in de strijd tegen tetanus.
Per verkocht pak luiers met het UNICEF-logo schenkt Pampers een som geld aan UNICEF. Dit is voldoende voor 1 vaccin tegen tetanus bij pasgeborenen of ondersteunt de levering van de vaccins. Meer weten? Ontdek meer informatie op Pampers.nl.

Een betere wereld

Naast de samenwerking met Unicef in de strijd tegen tetanus doet Pampers nog meer voor een betere wereld. Pampers werkt niet alleen aan de ontwikkeling van betere producten, maar ook aan die van een betere wereld en een betere toekomst voor alle baby’s.

Pampers doet dit door:

  • Het milieu minder te belasten.
  • De welvaart van gemeenschappen te ondersteunen.
  • Luiers te recycleren, zodat 100% van het droge materiaal opnieuw gebruikt wordt. Pampers zet daarom op dit moment samen met AEB Amsterdam een nieuwe recyclingfaciliteit op in Amsterdam om als eerste op grote schaal gebruikte luiers een nieuw leven te geven.
  • Blije en gezonde baby’s te ondersteunen, overal ter wereld, door de samenwerking met Unicef.

* UNICEF ondersteunt geen specifieke merken of producten.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer