Is je baby verkouden? Met deze tips help je je kindje

je-baby-verkouden-met-deze-tips-help-je-je-kindje-header

Zo help je je kindje door zijn verkoudheid heen

Wist je dat baby’s in hun eerste levensjaar wel tien keer verkouden kunnen worden? Zij hebben nog weinig weerstand en hebben daarom snel een verkoudheid te pakken. Heel vervelend voor jou en je kindje! Met onze tips helpen we jullie door de verkoudheid heen.

Waarom zijn baby’s zo vaak verkouden?

Een verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus. Als je een virus een keer hebt gehad, bouw je hier weerstand tegen op. De kans dat het virus je dan nog een keer verkouden maakt, is een stuk kleiner. Baby’s zijn met nog maar weinig verkoudheidsvirussen in aanraking gekomen en zijn hierdoor kwetsbaar. Zij moeten eerst in contact komen met allerlei virussen voordat ze hier voldoende weerstand tegen opbouwen. Je kindje kan daarom makkelijk tien keer per jaar verkouden zijn.

Help, mijn baby is verkouden!

Er zijn geen medicijnen waarmee je een verkoudheid over kan laten gaan. Maar gelukkig is een verkoudheid meestal ongevaarlijk. Het is wel heel vervelend en daarom is het goed om je kindje door de verkoudheid heen te helpen. Zo kun je de klachten wat verlichten:

• Voor kleine kinderen is stomen nog geen optie, maar je kan wel met ze in de badkamer gaan zitten en de warmwaterkraan open draaien. Hierdoor komt er stoom in de badkamer. Blijf hier tien minuutjes zitten om zo het ademhalen voor je kindje makkelijker te maken. Merk je dat je kindje er juist benauwd van wordt of het niet fijn vindt? Ga dan direct uit de stoom.
• Een bekende tip is ook om een gesneden ui op de slaapkamer van je kindje te zitten. Dit helpt om vrijer te ademen. De geur prikkelt de slijmvliezen. Haal de ui dan ook direct weg als je merkt dat je kindje er juist benauwder van wordt.
• Zet het hoofdeinde van het ledikant of bedje van je kindje wat hoger, bijvoorbeeld door een dik boek onder de poten bij het hoofdeinde te leggen. Je kindje ligt dan een beetje schuin waardoor het slijm makkelijker van de neus naar de keel loopt.
• Zorg ervoor dat je kindje genoeg drinkt. Door de waterige oogjes en loopneus verliest hij meer vocht dan normaal.
• Ventileer de ruimtes waarin je baby komt goed. Let er hierbij wel op dat je kindje nooit op de tocht ligt.
• Als je kindje verkouden is, is een goede hygiëne belangrijk. Verschoon het bedje regelmatig en hou het gezichtje en de handjes goed schoon.
• Ga niet onnodig buiten de kou in je met je verkouden baby. Als je wel even weg moet, is het belangrijk je kindje lekker warm aan te kleden.

je-baby-verkouden-met-deze-tips-help-je-je-kindje-sfeerbeeld

Otrivin helpt

Is je kindje verkouden? Probeer dan eens Otrivin Baby Zoutoplossing of Otrivin Baby Monodose om het slijm van je kindje zachter en dunner te maken. Met de Otrivin neusjesreiniger verwijder je het slijm daarna gemakkelijk uit de verstopte neusgaatjes. Je kindje kan hierdoor weer heerlijk vrij ademen.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer