Hoe kun je striae verminderen?

Young pregnant woman applying moisturizer on her belly.

Striae weg ermee!

Veel mensen denken dat striae tekenen zijn van een ongezonde levensstijl. Maar dat is niet waar. Striae zijn een natuurlijk fenomeen waar je je absoluut niet voor hoeft te schamen. Maar als je er vanaf wilt, kunnen wij je wel een handje helpen. Je kunt ze helaas niet helemaal laten verdwijnen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat ze minder opvallen.

Onze tip: Kruidvat Mama Care Buikbalsem helpt je huid beschermen tijdens het meerekken gedurende de zwangerschap en helpt tekenen van striae verminderen. De intensief verzorgende bestanddelen helpen littekens voorkomen en de natuurlijke elasticiteit bewaren. De buikbalsem laat je huid weer zacht en soepel aanvoelen.

Wat zijn striae eigenlijk?

Striae ontstaan als de huid snel uitrekt. Bijvoorbeeld door gewichtstoename, groei of een toename van de spiermassa (je workouts in de sportschool kunnen dus ook de boosdoener zijn). Wanneer de huid te snel wordt uitgerekt, gebeurt hetzelfde met het collageen. Hierdoor wordt de huid minder elastisch en ontstaan er striae.

Wat je kunt doen om striae minder te laten opvallen

Hydratatie
Het is onmogelijk om striae helemaal te voorkomen. Maar als je je huid soepel en gehydrateerd houdt, behoudt zij haar natuurlijke elasticiteit. Hoe flexibeler je huid, hoe kleiner de kans op schade.

Oliën
Oliën met ontstekingsremmende ingrediënten kunnen ervoor zorgen dat striae minder opvalt. Arganolie is een van de beste oliën en zit vol met vitamine E en vetzuren. Van deze ingrediënten is bewezen dat ze striae tegengaan. Omdat de olie ook sterk hydraterend is, kan hij zelfs het ontstaan van striae voorkomen.

Happy pregnant woman touch belly isolated on white background

Crèmes
Crèmes zijn erg geschikt om striae te behandelen. En dat geldt met name voor retinolcrèmes. Retinoïden bevorderen de aanmaak van collageen. Daarom zijn ze heel effectief in de behandeling van striae. Je huid zal er voller en soepeler uitzien, waardoor striae minder opvalt. En rimpels trouwen ook. Als dat geen mooie bonus is!

Een kleurtje
Je ziet er niet alleen veel beter uit met een zomers tintje, maar striae valt er ook minder door op. Op zoek naar een snelle fix? Zorg dan voor een mooie, bruine huid. Daar heb je tegenwoordig geen zon meer voor nodig!

Ben je benieuwd naar alle Mama producten van Kruidvat? Bekijk ze snel in de webshop!

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer