Kruidvat Blog

Heeft je kindje dreumesmelk nodig?

Groeimelk

Dreumesmelk is speciaal voor kinderen van één tot twee jaar

Hieperdepiep hoera! Je kindje is één jaar! Dag baby en hallo dreumes! Een nieuwe fase van leren, ontdekken en ontwikkelen begint. Zowel voor je kindje als voor jou. In het eerste levensjaar geef je borstvoeding of misschien opvolgmelk. Maar wat voor melk geef je je kindje in het tweede levensjaar? Heeft je kindje eigenlijk dreumesmelk nodig?

Heeft je kindje dreumesmelk nodig?

Is het nodig om je kindje dreumesmelk te geven? Over deze vraag zijn de meningen nogal verdeeld.

Kinderen die gezond en gevarieerd eten, ontwikkelen een gezond voedingspatroon en maken kennis met verschillende smaken en structuren. Ook krijgen ze voldoende voedingsstoffen binnen en hebben daarom geen dreumesmelk nodig.

Kindjes die eten laten staan of niet alles lusten lopen kans niet de juiste hoeveelheid van alle bouwstoffen binnen te krijgen. In dat geval kan dreumesmelk een goede aanvulling van vitamines en mineralen zijn.

Baby taart

Wetenschappelijk onderzoek

In januari 2017 is wetenschappelijk onderzocht* of dreumesmelk noodzakelijk is. Uit dit onderzoek bleek dat meer jonge kinderen dan verwacht een tekort aan ijzer en/of vitamine D hadden. IJzer draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, vitamine D is belangrijk voor het werking van het immuunsysteem van je dreumes.

Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat iedere dag een bekertje dreumesmelk een positief effect kan hebben op de ijzer- en vitamine D-status.

Kruidvat Dreumesmelk

Kruidvat Dreumesmelk 4 is afgestemd op de voedingsbehoeften van kindjes van één tot twee jaar. Dreumesmelk bevat belangrijke bouwstoffen die je kindje in deze levensfase nodig heeft. Het bevat onder andere Pro Complex+. Dit is een mix van vitamines en mineralen die de normale groei van je kindje en daarnaast de ontwikkeling van het immuunsysteem en de hersenen ondersteunen. Dreumesmelk van Kruidvat bevat minder zout en meer voedingsvezels dan gewone melk.

Nog een voordeel: Kruidvat Dreumesmelk 4 wordt geproduceerd in Nederland en heeft daarom een Hollands laag prijsje!

Baby bed

Van opvolgmelk naar dreumesmelk

Als je je kindje opvolgmelk geeft kun je vanaf één jaar stoppen met het geven van flesvoeding. Je kindje mag dan gewone melk gaan drinken.

Melk is goed voor de botten. Om de calcium in melk goed op te kunnen nemen, heeft je kindje voldoende vitamine D nodig.

Mede om deze reden is dreumesmelk ontwikkeld, daar is namelijk (onder andere) vitamine D aan toegevoegd.

Dreumesmelk is speciaal ontwikkeld voor kindjes van één tot twee jaar. Aan dreumesmelk zijn extra vitamines en mineralen toegevoegd. Zo weet je zeker dat je kindje de voedingsstoffen binnen die hij of zij nodig heeft. Voor een goede ontwikkeling is de juiste voeding belangrijk. Je wil je dreumes tenslotte alles geven wat hij of zij nodig heeft.

*Jong-Rubingh C. de & Bausch-Goldbohm R.A. (2015). De Eet Compleet Test: 2-daags voedselconsumptie onderzoek onder kinderen van 1-4 jaar die een kinderdagverblijf bezoeken. TNO-rapport 2014 R11714. TNO, Zeist.

close

Vorige

Maak tandenpoetsen leuk!
close

Volgende

Zo doe je dat – Babymassage