Dit zijn de beste poetsgewoontes voor kinderen

headerbeeld-poetsgewoonte-kinderen

Van jongs af aan goed poetsen

Tandenpoetsen doen we elke dag en is een must voor een gezond gebit. Het is daarom goed om van jongs af aan al de juiste poetsgewoontes aan te leren. Maar wat zijn eigenlijk de beste poetsgewoontes? En hoe maak je tandenpoetsen leuk voor je kinderen? Je leest het hier.

Onze tip: Met deze leuke Cars tandenborstel maak je het tandenpoetsen een stuk leuker ! Elektrische tandenborstels maken over het algemeen je gebit ook beter schoon.

van 0.00 29.99

Hoe maak je van tandenpoetsen een feestje?

Het poetsen van je tanden is iets wat erbij hoort, maar niet iets waar je om staat te springen. En dat geldt waarschijnlijk ook voor je kinderen. Daarom is het belangrijk om het tandenpoetsen zo leuk mogelijk te maken.
Onze beste tips om tandenpoetsen leuker te maken? Neem je kinderen mee naar de winkel en laat ze zelf een leuke tandenborstel uitzoeken. Ze kunnen dan waarschijnlijk niet wachten om deze te gebruiken! Kies tandpasta met een lekker smaakje uit en maak van het poetsen een feestje!

Laat ze ook al van jongs af aan zelf poetsen. Vaak willen ze dit ook graag ‘zelluf’ doen. Door dit te stimuleren maak je het tandenpoetsen leuk. Poets tegelijkertijd ook je eigen tanden en laat zien dat jij ook goed voor je gebit zorgt. Zo geef je het goede voorbeeld.

sfeerbeeld-poetsgewoonte-kinderen

De beste poetsgewoontes voor kinderen

Je wilt je kinderen leren hoe ze goed hun tanden poetsen. Maar wat is daarbij nou echt belangrijk? Dit zijn de beste poetsgewoontes voor kinderen:

  • Poets de tandjes twee keer per dag met een zachte tandenborstel.
  • Gebruik voor het poetsen een tandpasta met fluoride. Dit natuurlijke mineraal versterkt het tandglazuur en gaat tandbederf tegen.
  • Begin met het poetsen van de binnenkant van je tanden. Hier zit de meeste tandplak. Daarna poets je de buitenkant en de kauwvlakken.
  • Vergeet niet om ook de tong goed te poetsen. Dit is voor kinderen super leuk! Wie steekt zijn tong hierbij het verst uit?
  • Kinderen vanaf vier jaar mogen ook gaan flossen. Dit is goed om etensresten en tandplak tussen de tanden te verwijderen. Tot ze acht jaar oud zijn, kun jij dit het beste bij ze doen. Vanaf acht jaar kunnen ze het vaak heel goed zelf.
  • Ga twee keer per jaar met je kind naar de tandarts voor controle.

Dus, tandenborstel klaar en poetsen maar!

Ben je benieuwd naar het hele Mondverzorging assortiment voor kinderen? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer