De tandjes van je baby verzorgen

Mom and toddler

Als de tandjes van je baby beginnen door te komen, is het tijd om ze te poetsen, zelfs als ze nog maar heel klein zijn. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk met een goede verzorging te beginnen, zodat je kindje went aan de smaak en het gevoel. Als je niet zo goed weet hoe je dat aan moet pakken, lees dan onze tips. 

Onze tip: Reinig de tanden van je kindje met de Kruidvat Ultradent 0-4 Jaar Baby Tandenborstel. De zachte tandenborstel is speciaal ontworpen voor het melkgebit.

1. Gebruik een superkleine hoeveelheid fluoride voor kinderen onder de 3 jaar. Als ze 3 jaar of ouder zijn, is een hoeveelheid ter grootte van een erwt oké.

2. Gebruik een kleine tandenborstel met zachte nylon haartjes en vervang de borstel regelmatig.

3. Probeer de tandjes twee keer per dag te poetsen: één keer voor het slapengaan en op een ander moment van de dag dat het goed uitkomt.

4. In het begin vindt je kind het tandenpoetsen misschien niet zo fijn. Hij of zij moet er nog aan wennen. Probeer tegelijkertijd jouw tanden te poetsen om het goede voorbeeld te geven.

5. Laat hele kleine kindjes op je schoot zitten en laat hun hoofd op je borst rusten om hun tanden te poetsen. Bij grotere kinderen ga je achter ze staan en kantel je hun hoofd naar achteren.

6. Borstel de tandjes in kleine cirkels en zorg ervoor dat je de hele oppervlakte poetst. Als je kind de tandpasta aan het eind uitspuugt, is spoelen daarna niet nodig.

7. Hou je kind tijdens het poetsen altijd in de gaten om er zeker van te zijn dat de tandpasta niet wordt ingeslikt.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer