9 praktische tips voor de mooiste babyfoto’s

header baby

Zo word jij een pro in babyfotografie!

Ben jij ook helemaal verliefd op je kindje en wil je niets liever dan de hele dag met hem of haar knuffelen? Dan vind je het vast ook helemaal geweldig om alle leuke en lieve momentjes vast te leggen op beeld. En met deze handige fotografietips gaat dat zeker lukken!

1 – Maak heel veel foto’s
Baby’s groeien snel. Maak daarom regelmatig foto’s van je kindje. In het begin doe je dat vaak al wel, maar vergeet niet om dat na een paar maanden nog steeds te doen.

2 – Maak veel foto’s achter elkaar
De gezichtsuitdrukking van je kindje verandert vaak. Je knippert met je ogen en hij kijkt ineens heel anders. Het is daarom lastig om op het juiste moment een foto te maken. Maak daarom veel foto’s achter elkaar. Kies voor de instelling ‘Burst Mode’ of ‘Continuous Shooting Mode’ op je camera. Zo zit de perfecte foto er altijd tussen.

3 – Leg de mooiste momenten vast
Hou je camera bij de hand en leg alle eerste keren van je kindje vast. De eerste keer in de bad, het eerste flesje van opa of oma en de eerste lach.

4 – Hou de achtergrond rustig
Je kindje is natuurlijk het middelpunt van de foto. Let er daarom op dat er niet te veel rommel en andere afleiding op de achtergrond ligt.

5 – Gebruik die mooie lach
Lacht jouw kindje ook zo graag? Leg dit dan vast op beeld. Sommige kinderen lachen de hele dag, bij anderen moet je misschien wat beter je best doen om een lach op het gezicht te toveren. Trek gekke bekken, maak grappig geluidjes of speel kiekeboe. Iemand anders kan dan prachtige foto’s van je kleintje maken.

6 – Kies het juiste standpunt
Ga naast of voor je baby liggen voor het mooiste standpunt. Zo kijk je recht in die mooie, lieve ogen.

7 – Zoom in
Je hebt nooit genoeg close-up foto’s van je kindje. Maak prachtige foto’s van die kleine vingertjes, schattige voetjes of dat leuke neusje. Creëer met de macro-instelling scherptediepte in je foto voor het beste resultaat.

rond sfeerbeeld baby

8 – Gebruik het daglicht
Fotografeer zo veel mogelijk met natuurlijk licht. Dit past perfect bij een babyhuidje. Maak geen foto’s van je kindje in de felle zon. Zo krijg je lelijke schaduwen en de uv-stralen zijn bovendien niet goed voor je kindje.

9 – Maak ook zwart-witfoto’s
Maak voor de afwisseling ook wat zwart-witfoto’s. Deze zijn helemaal ideaal als je kindje last heeft van roodheid. Speel hier tijdens het fotograferen mee of bewerk je foto’s achteraf.

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer